Fusilli met paddenstoelen

Gepubliceerd op 29 maart 2018 20:54

Er werd mij vandaag gevraagd wat ik ging koken vanavond. "Geen idee", zei ik, "ik bedenk dat meestal pas tijdens het koken". Want ja, vaak is het gewoon een kwestie van 'de koelkast opentrekken en kijken wat er ligt'. En dat werd vandaag dus iets met paddenstoelen en spekjes. Heerlijk met knoflook, tijm, room en pasta. De bundelzwammen (die nameco bleken te heten) hebben een vlezige structuur en een nootachtige smaak. Heel lekker als vleesvervanger. 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 bakje biologische spekreepjes (100 gram)
  • 1 bakje paddenstoelenmelange met nameco (also known as bundelzwam), duinvoetjes en kastanjechampignons (150 gram)
  • 160 gram fusilli
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 rode ui 
  • 100 ml witte wijn
  • 125 ml room
  • 2 tl gedroogde tijm (verse tijm mag natuurlijk ook)
  • Een handje (verse) peterselie
  • Peper en zout uit de molen (naar smaak)
  • 50 gram geraspte parmezaan

 

Aan de slag:

  • Halveer de ui en snijd deze in zo dun mogelijke plakjes.
  • Pers de knoflook (ik plet de tenen altijd met een koksmes en snijd deze vervolgens zo fijn mogelijk).
  • Kook de pasta zoals beschreven op de verpakking.
  • Bak de spekjes in een koekenpan en voeg na enkele minuten de ui en knoflook toe.
  • Voeg de paddenstoelen toe en bak deze even mee.
  • Schenk de wijn in de pan en roer het gerecht even goed door.
  • Schenk vervolgens de room erbij en breng het gerecht op smaak met de tijm, peper en zout. 
  • Schep de pasta met de paddenstoelen op een bord en garneer met peterselie en parmezaan. 

 

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.