10 vragen aan ... Deb's Bakery & Kitchen

Gepubliceerd op 17 februari 2019 om 09:10

In deze editie van 10 vragen aan... staat Deb's Bakery & Kitchen centraal. En daar ben ik stiekem best een beetje behoorlijk trots op, want Debbie is toch wel één van mijn persoonlijke voorbeelden in foodbloggersland. Alles wat ik doe (koken, fotograferen en schrijven) doet zij ook, maar dan nog nèt even wat beter. Want man, man, man (of in dit geval vrouw, vrouw, vrouw) wat kan ik nog een hoop leren van Debbie. Van haar manier van fotograferen bijvoorbeeld. Debbie heeft een heel eigen en herkenbare stijl... van die mooie lichte foto's van eten waardoor je er direct trek in krijgt. Nu zou je verwachten dat iemand met zoveel talent een beetje naast haar schoenen zou lopen (mag best). Maar dan ken je Debbie nog niet. Ik inmiddels wel en ik kan jullie vertellen dat deze bescheiden duizendpoot ook nog eens gewoon heel lief, grappig en gezellig is.  

1. Stel jezelf eens voor….

Ik ben Debbie, ben net 'fabulous 40' geworden en ik woon in de buurt van Rotterdam met mijn man en 2 zoons.

2. Wat is jouw favoriete snack?

Mijn favoriete snack hangt heel erg af van het moment en van mijn bui! Ik ben wel echt een sucker voor koekjes en bars, vooral als die lekker smeuïg zijn. Daar blijf ik van eten! Maar soms heb ik weer ineens een zoute popcorn-fase. Lekker zo’n hele bak vol voor mezelf haha.

3. Wat vind jij echt niet lekker?

Ik hou niet van ondefinieerbare stukjes vlees met flubberrandjes, brrr. Vooral als dat dan in een saus zit waardoor je ineens zo’n vies stukje in je mond hebt, ieuw!

4. Welk apparaat/ gadget/ keukengerei is onmisbaar in jouw keuken?

Mijn standmixer en mijn staafmixer! En goede messen natuurlijk.

5. Bij welk restaurant moeten wij allemaal een keertje gaan eten?

Bij Pasto in Berkel en Rodenrijs, echt top daar. Vooral de wijn & spijs-avonden zijn geweldig! We kunnen gelukkig er gelukkig lopend of op de fiets naar toe, want we gaan echt rollend naar huis na zo'n avond. Sowieso een aanrader voor jou dus, Mandy ;-)

6. Wat vindt jouw omgeving ervan dat jij een heuse ‘foodie’ bent?

Ze zijn er inmiddels aan gewend en blijven vooral lekker hun eigen ding doen. Het is niet zo dat iedereen maar info bij mij in wint, haha.

7. Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie haal ik echt overal en nergens vandaan: uit kookboeken, tijdschriften, gerechten in restaurants, Pinterest…. Ergens in mijn hoofd zit volgens mij een mapje en als ik dan aan een bepaald ingrediënt denk, komen er allemaal combi’s naar boven borrelen. Soms google ik dan nog wel even om te kijken of het niet te bizar voor woorden is of juist al 100 x gemaakt is.

8. Welke tip heb jij voor mensen die zeggen niet te kunnen koken?

Ga oefenen met een gerecht en leer recepten lezen! Vaak begint het daarmee. Gewoon lezen wat er staat en dat opvolgen. En hoe vaker je een gerecht maakt, hoe beter het lukt.

9. Welke dromen heb jij nog op het gebied van koken of eten?

Ik heb nog zo ontzettend veel dromen op het gebied van koken en eten! En juist dat maakt het eigenlijk zo leuk! Er verandert steeds zoveel en er komen elke keer nieuwe gerechten bij dat ik aan het einde van mijn leven waarschijnlijk nog steeds niet uitgegeten ben.
Mijn grootste droom is dat ik voor Delicious-magazine recepten mag bedenken en testen, Dat lijkt me fantastisch! En ik droom er stiekem ook van dat er ooit iets bedacht wordt waardoor je ongelimiteerd kunt eten zonder dik te worden, hahaha.

10. Wat is jouw succesgerecht? 

Dit vind ik dus zo’n onwijs moeilijke vraag. Mogen het er ook 2 zijn? Want iedereen zou mijn appel-caramel cheesecake echt een keer gemaakt moeten hebben, maar mijn pompoenlasagne met draadjesvlees eigenlijk ook. Het zijn allebei echte comfortfood gerechten en daar hou ik enorm van!

Reactie plaatsen

Reacties

Ilona
5 jaar geleden

Ha ha stukjes vlees met fluberrandjes! Dat wist ik nog niet volgens mij ;)

Debbie Bodewes
5 jaar geleden

Haha ik ben niet zo avontuurlijk dat ik zomaar alles maar in mijn mond stop hoor Ilona. Ik leer nog steeds nieuwe dingen eten maar bepaalde texturen blijven lastig 😁