10 vragen aan ... Anniepannie

Gepubliceerd op 2 februari 2019 om 11:19

Graag stel ik aan jullie voor (tromgeroffel): the one... the only... the one and only 'miss Mango'! De kleurrijke blog van Andrea (Annie voor insiders) staat vol met heerlijke vaak nèt even anders-dan-anders-recepten! En bijna altijd met groenten in de hoofdrol! Wat denk je van een vegan steak-tartare bijvoorbeeld? Niet van the real thing te onderscheiden! En mijn persoonlijke favoriet (staat nog hoog op mijn to cook-lijstje): een fancy ravioli van biet. Ik ben stiekem een beetje (boel) fan van Andrea. Ik zou bijna een poster van haar boven mijn bed hangen. Of zo'n mooie foto van één van haar prachtige kleurrijke gerechten....

1. Stel jezelf eens voor….

Ik ben Andrea (30) en jullie kennen mij misschien al van het foodblog Anniepannie.nl. Ik ben dol op koken met groente en mijn gerechten zijn over het algemeen lekker kleurrijk. Hoe meer kleur, hoe beter! Ik kook zonder pakjes en zakjes, maar ik vind het wel belangrijk dat het niet te ingewikkeld wordt. Bezoek mijn blog voor lekkere stoofjes, originele stamppotten, frisse salades en een heleboel receptjes met mango.

2. Wat is jouw favoriete ontbijt?

Stiekem ben ik dol op on-Hollandse ontbijtjes, het liefst zo zwaar en hartig mogelijk. Klinkt misschien een beetje gek, maar ik kan ’s ochtends echt heel veel eten. Haha! Baked eggs met chorizo bijvoorbeeld, zálig! Meestal eet ik trouwens gewoon een boterhammetje pindakaas hoor, want dat is zo lekker makkelijk.

3. Wat vind jij echt niet lekker?

Inmiddels eet ik echt alles. En daar ben ik best trots op! Maar natuurlijk zijn er dingen waar ik iets meer moeite mee heb. Warme ananas in een hartig gerecht bijvoorbeeld. Mijn schoonvader snapt precies wat ik bedoel, die heeft er dezelfde ‘allergie’ voor.

4. Welk apparaat/ gadget/ keukengerei is onmisbaar in jouw keuken?

Zonder pannen ben je natuurlijk nergens! Ik ben het meest dol op mijn gietijzeren braadpannen. Ik heb er twee en ik denk dat ze mijn leven lang zullen meegaan. Daarnaast gebruik ik mijn staafmixer (met mengbeker) heel regelmatig. Soepjes pureren, pestootjes choppen, dat werk.

5. Bij welk restaurant moeten wij allemaal een keertje gaan eten?

Jeetje, geen makkelijke vraag! Ik ga twee toppers noemen in mijn stad Den Haag die echt verrassend zijn. Geen keukens die je veel tegenkomt in Nederland. De eerste is Bøg, waar je ‘new nordic cuisine’ krijgt voorgeschoteld. Scandinavisch genieten met groente in de hoofdrol, love it!
Mijn tweede tip is restaurant Ruiseñor. Hier eet je authentiek Mexicaans, maar dan haute cuisine style (dus geen Tex-Mex). De gerechtjes zien er waanzinnig mooi uit en de smaken… zo bijzonder!

6. Wat vindt jouw omgeving ervan dat jij een heuse ‘foodie’ bent?

Mijn familie en vrienden vinden het uiteraard niet vervelend, omdat ze zelf regelmatig mogen meegenieten van mijn nieuwste probeersels. Daarnaast zijn ze super trots op wat ik al heb bereikt met Anniepannie. Zo leuk!

7. Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie komt echt overal vandaan. Kookboeken, foodblogs, Pinterest, magazines (ook uit het buitenland!) en zelfs van menukaarten. Oeh en laatst heb ik in Dublin zelfs foto’s staan maken van een reclamebord met een hamburger erop, omdat die er zo waanzinnig goed uit zag. En nee, het was geen McDonalds burger. 😊

8. Welke tip heb jij voor mensen die zeggen niet te kunnen koken?

Anyone can cook! Heilig van overtuigd. Je hebt maar drie ingrediënten nodig: aandacht, tijd en liefde. Daarnaast: proef! Volg niet klakkeloos een recept maar ervaar tussendoor wat het effect is van elke toevoeging die je doet.

9. Welke dromen heb jij nog op het gebied van koken of eten?

Hoe tof zou het zijn als er op een dag een reeks Anniepannie-kookboeken in de boekwinkel staat?! Ik zie het wel voor me. "Anniepannie’s verrassende groenterecepten" of "Mango-liefde by Anniepannie". Nu nog een uitgeverij!

10. Wat is jouw succesgerecht? 

Een absoluut succesnummer op mijn site is deze mango feta dip. Een super simpel receptje waar je maar 3 ingrediënten voor nodig hebt. Het resultaat? Een heerlijk romige en tropische mangodip waar je hart sneller van gaat kloppen. Lekker bij (nacho)chips!

Reactie plaatsen

Reacties

Ilona
5 jaar geleden

Nou niks nieuws gelezen hoor ;) En ik meld me bij deze alvast voor een recensie-exemplaar van Annie's mangoboek ;)