10 vragen aan ... Need for food

Gepubliceerd op 19 januari 2019 om 09:23

Graag stel ik jullie voor aan Daniëlle, het gezicht achter Need for food. Deze 25-jarige foodblogger zegt een obsessie te hebben voor eten (herkenbaar) en die obsessie graag te delen met anderen. En da's dan weer heel fijn voor die anderen, want Daniëlle maakt heerlijke en super smaakvolle, maar toch vaak makkelijk te bereiden gerechten. Ze heeft (nog) geen eigen website, maar op haar Instagram-account kun je alle recepten terugvinden in de reacties onder haar foto's. En die foto's daar ben ik dan stiekem toch wel een beetje jaloers op. Daniëlle heeft een duidelijk herkenbare eigen stijl. Haar foto's zijn altijd licht, van bovenaf gefotografeerd en het eten lijkt van je scherm te spatten. Ik zeg, het wordt tijd voor een eigen website, Daniëlle!

1. Stel jezelf eens voor….

Ik ben Daniëlle, maar word eigenlijk altijd Daan genoemd. Ik ben 25 en woon in Groningen met mijn hond(je) Pip. Ik ben net afgestudeerd en begin over twee weken met mijn nieuwe baan als psycholoog bij een praktijk voor kind en jeugd, waar ik super veel zin in heb! Wat ik nog leuker vind is koken, en dat doe ik dan ook het liefst op mijn vrije dagen. Ik kan uren in de keuken doorbrengen en ik word er al helemaal blij van als ik vervolgens anderen blij kan maken met mijn kook- en bakkunsten! Op die manier is ook mijn Instagram Need for Food tot stand gekomen, waar ik nu bijna een jaar mijn recepten deel.

2. Wat is jouw favoriete ontbijt?

Mijn favoriete ontbijt is Griekse yoghurt met blauwe bessencompote en granola, en die laatste twee heb ik dan natuurlijk zelf gemaakt. Ik heb altijd fases met mijn ontbijt, maar deze fase duurt inmiddels wel heel lang, haha.

3. Wat vind jij echt niet lekker?

Wat ik echt niet lekker vind zijn champignons in alle soorten en maten. Het is niet eens dat ik de smaak niet lekker vind, al vind ik die ook niet geweldig, maar het is vooral de structuur. Ik blijf ze proberen, maar ik ben bang dat champignons en ik gewoon niet voor elkaar gemaakt zijn. En daarnaast vind ik bleekselderij niet lekker, veel te overheersend.

 

4. Welk apparaat/gadget/keukengerei is onmisbaar in jouw keuken?

Mijn oven! Ik gebruik hem dagelijks voor bijvoorbeeld het roosteren van groentes en aardappelen, voor mijn baksels en voor alles wat lekker lang mag sudderen, zoals stoofvlees. Mocht mijn oven ooit kapotgaan dan koop ik direct een nieuwe, ook al zou ik daardoor de hele maand op droog brood en water moeten leven, haha.

5. Bij welk restaurant moeten wij allemaal een keertje gaan eten?

Bij Het zusje van André Dokter in Groningen kun je echt onwijs lekker eten. Je eet hier onder andere hele lekkere tournedos en de bijgerechten zijn stuk voor stuk lekker! En bij Restaurant de Haan, wat ook in Groningen zit. Je moet hier maanden van tevoren reserveren en het is wat duurder dan een gemiddeld restaurant, maar het is het wachten én het geld meer dan waard!

6. Wat vindt jouw omgeving ervan dat jij een heuse ‘foodie’ bent?

Ik denk ze geregeld blij zijn met mijn obsessie voor eten, aangezien ik vaak met bakjes en bordjes eten bij familie en vrienden voor de deur sta. Ik heb ze daar gek genoeg nog nooit over horen klagen, haha.

 

7. Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Dat kan echt overal vandaan komen: van mede-foodies op Instagram, uit tijdschriften, de Appie-app, menukaarten, de supermarkt. Wanneer mij een idee te binnen schiet noteer ik dit gelijk in mijn telefoon, en mijn to-cook lijstje is inmiddels erg lang.

8. Welke tip heb jij voor mensen die zeggen niet te kunnen koken?

Iedereen kan koken, maar wat gerechten vaak écht lekker maakt is een beetje tijd, aandacht en liefde (en dat is dan ook gelijk mijn tip!). Ik bedoel dan overigens niet dat je uren in de keuken moet staan om wat lekkers op tafel te kunnen zetten, maar gehaast wat in elkaar flansen smaakt vaak toch wat minder lekker dan wanneer je daar nèt even iets meer tijd voor genomen hebt.

9. Welke dromen heb jij nog op het gebied van koken of eten?

Mijn ultieme droom is een lunchcafé openen samen met mijn zusje. Het lijkt me superleuk om elke dag mensen blij te kunnen maken met gerechten die ik zelf heb gemaakt. Wie weet kunnen we die droom ooit samen waarmaken! En daarnaast staat een eigen kookboek ook hoog op mijn lijstje, want ik vind naast het koken ook het stijlen en fotograferen heel leuk om te doen!

10. Wat is jouw succesgerecht? 

Iets wat het altijd goed doet en blijft doen bij iedereen zijn mijn brownies!

Wat heb je nodig:

  • 100 gram 85% pure chocolade
  • 200 gram roomboter
  • 150 gram donkere basterdsuiker
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 125 gram bloem
  • 30 gram cacaopoeder
  • 200 gram fudge
  • Zeezout

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Smelt de chocolade met de roomboter (au bain-marie).
  • Mix de donkere en lichtbruine basterdsuiker samen met de eieren, eidooier en een flinke snuf zout circa 3 tot 5 minuten tot een romig en luchtig mengsel.
  • Spatel het chocolademengsel er voorzichtig doorheen, gevolgd door de bloem en cacaopoeder.
  • Doe het beslag in een met bakpapier bekleedde bakvorm (ik gebruikte een bakvorm van 20x20 cm) en verdeel de fudge erover.
  • Strooi er tenslotte grof zeezout over en bak 45 minuten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.