10 vragen aan ... BonApetit

Gepubliceerd op 6 januari 2019 om 08:48

Lekker (lees: bourgondisch) en gezond eten, dat is wat de Limburgse Astrid de bezoekers van haar foodblog 'BonApetit' belooft. En wat mij betreft maakt ze die belofte meer dan waar. Astrids' website staat vol met heerlijke en gezonde recepten. De meeste gerechten zijn eenvoudig te maken, dus ook ideaal voor de wat minder geoefende kok. En in het kader van 'gemak dient de mens' verschijnt er wekelijks een afwisselend weekmenu op BonApetit. Compleet met een boodschappenlijst, dus een kind kan de was doen. De website van Astrid ziet er trouwens echt fantastisch uit (jaloers) met prachtige foto's en super handige zoekfuncties. Ik zou zeggen, neem (na het lezen van onderstaand artikel) snel een kijkje en kies een lekker recept uit voor vanavond!

1. Stel jezelf eens voor….

Hoi, mijn voornaam is Astrid en mijn achternaam is Petit, vandaar de naam BonApetit. Ik heb mijn eigen bedrijf BONAPETIT FOOD EN DESIGN op onze boerderij. Samen met mijn man heb ik 3 kinderen. Ons leven is hectisch, druk, gezellig, Bourgondisch (hoe kan het ook anders hier in het zuiden). Voor mij is het belangrijk dat we ondanks de drukte en hectiek samen gezellig en gezond kunnen eten.

2. Wat is jouw favoriete ontbijt?

Het liefste heb ik een uitgebreid ontbijt, met broodjes, een gekookt ei, versgeperste jus d’orange en in de wintermaanden een zelfgebakken worstenbroodje. Dit doen we meestal op zondag.

3. Wat vind jij echt niet lekker?

Ik hou echt niet van blauwader kazen. Voor de rest zal ik alles proberen te eten.

 

4. Welk apparaat/gadget/keukengerei is onmisbaar in jouw keuken?

Het fornuis, oven, stoomoven, staafmixer, goede messen en pannen en zo kan ik nog even doorgaan, eigenlijk kan ik niks missen.

5. Bij welk restaurant moeten wij allemaal een keertje gaan eten?

MIJN STREEK in Heerlen is echt een super leuk restaurant. Ze werken er vooral met streek- en seizoensproducten. Onlangs zijn ze, zeer terecht, beloond met een “Bib Gourmand

6. Wat vindt jouw omgeving ervan dat jij een heuse ‘foodie’ bent?

Daar zijn ze blij mee, ze mogen steeds wat nieuws proeven. Ze vinden het ook erg handig dat ik de restaurants uitzoek als we ergens gaan eten.

7. Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Eigenlijk overal, ik sta constant aan…. Ik kijk graag in tijdschriften, kookboeken, naar kookprogramma's op tv of Pinterest en Instagram

8. Welke tip heb jij voor mensen die zeggen niet te kunnen koken?

Koken moet je eigenlijk leuk vinden om de lekkerste gerechten te kunnen maken. Kun je echt niet koken, hou het dan simpel met eenvoudige ingrediënten. Ik heb trouwens vroeger heel veel gehad aan het Magriet basiskookboek, zeker een aanrader.

9. Welke dromen heb jij nog op het gebied van koken of eten?

Ik zou nog heel graag zelf een kookboek willen maken. Ook zou ik Jamie Oliver wel eens willen ontmoeten.

10. Wat is jouw succesgerecht? 

Het meest succesvolle gerecht is nog steeds de waanzinnige kip uit de oven. Dit is dan ook een super lekkere maaltijd waar je je vingers bij aflikt!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.