10 vragen aan ... Knoeien met Inge

Gepubliceerd op 24 december 2018 om 09:17

Deze 31-jarige Limburgse heeft een passie voor koken en dat spat van haar foto's af! Want man, man, man, wat zien haar gerechten er toch altijd heerlijk uit! Ik ben echt fan van haar mooie, bij het seizoen passende, foodfoto's. Van de Tex-Mex gehaktballen (met cheddarkaas) liep het water me letterlijk in de mond. Op haar blog Knoeien met Inge deelt zij de heerlijkste recepten met haar lezers. Van HARTIGE OMNOMNOM tot ZOETE YUMMINESS (haar woorden, zó leuk), je vindt het er allemaal. 
Ik 'ken' Inge eigenlijk alleen van Instagram, maar ik weet zeker dat we niet uitgepraat raken wanneer we elkaar in real life ontmoeten. Over eten natuurlijk, maar ook over reizen, rommelige keukens en haar twee (ontzettend fotogenieke) katten! 

1. Stel jezelf eens voor….

Mijn naam is Inge (goh), eigenaar van de blog Knoeien met Inge. Ik woon in Geleen (Zuid-Limburg) en werk gewoon fulltime als Solution Consultant bij een IT bedrijf. Bloggen doe ik dus echt in mijn vrije tijd. Mijn blog ontstond halverwege 2016, omdat ik toen niet zo’n leuke baan had en een toevluchtsoord zocht. Ik kookte altijd al graag en experimenteerde steeds vaker met nieuwe ideetjes. Soms lukten die ideetjes heel goed. Mijn geheugen is echter wat minder goed, dus ik vergat telkens hoe ik iets ook alweer gemaakt had. Daarom besloot ik om mijn recepten te gaan documenteren, en waarom dan niet online? Eigenlijk ben ik pas sinds begin 2018 echt wat serieuzer bezig met mijn blog, door ook naar events te gaan en samenwerkingen aan te gaan. Ik post op mijn blog voornamelijk recepten, van snel en makkelijk, tot moeilijk en meer tijdrovend. Ook post ik vaker verslagjes van events, hotspots of reizen die ik gemaakt heb. Heel af en toe verzorg ik ook wel eens een taart of hapjes voor andere mensen.

2. Wat is jouw favoriete ontbijt of snack?

Qua ontbijt heb ik niet direct een favoriet. Ik probeer daar wel in af te wisselen, hoewel het altijd sowieso iets van brood bevat. Ik ontbijt nooit met pap of kwark, daar word ik echt niet blij van. Maar een cracker, geroosterde boterham of afbakbroodje vind ik altijd lekker. In het weekend wil er ook nog wel eens een tosti of worstenbroodje in gaan. Qua beleg varieer ik ook altijd, maar het is altijd hartig beleg. Ik ben echt van #teamhartig. Ik zal daarom ook niet snel voor chocola of koekjes kiezen als favoriete snack. Geef mij maar een zak chips, die heb ik binnen no time helemaal verorberd. Ik kan soms echt een dikke 5 minuten voor het chips schap in de supermarkt staan, omdat ik niet kan kiezen welke smaak ik wil kopen. Ik vind ze allemaal lekker. Als ik geen chips in huis heb, kan ik een kaasplankje ook waarderen.

3. Wat vind jij echt niet lekker?

Vroeger was ik echt een slechte eter, ik vond meer vies dan lekker. Sinds ik studeer is dat veranderd en inmiddels is er weinig dat ik echt niet lust. Lamsvlees en geitenkaas bijvoorbeeld, dat eet ik wel. Maar je maakt me er niet echt blij mee. Ik proef echt de kinderboerderij als ik dit eet. Even terugkomend op vroeger, toen ik dus bijna niks at. Er zijn een paar gerechten die mijn moeder me vroeger voorzette waar ik echt mee worstelde. Ik moest blijven zitten totdat ik het op had, wat vaak betekende dat de afwas al gedaan was en ik nog steeds aan tafel zat. Ik heb het hier over spruitjes, nasi en knaagvlees, zoals koteletten. Wellicht heb ik er een soort eettrauma aan over gehouden, want dit hoef je mij nog steeds niet echt voor te zetten.

 

4. Welk apparaat/gadget/keukengerei is onmisbaar in jouw keuken?

Phoe, dat zijn er best veel. Ik denk dat ik het echt lastig zou krijgen zonder goede messen en de oven. Maar ik maak ook echt veel gebruik van mijn kitchenaid en food processor. Voor het bakken gebruik ik veel maatschepjes, omdat ik vaak Engelse recepten als inspiratie gebruik die met ‘cups’ werken.

5. Bij welk restaurant moeten wij allemaal een keertje gaan eten?

Ik ben er pas 1 keer geweest, want het ligt echt helemaal niet in de buurt. Maar ik was helemaal flabbergasted van The Streetfood Club in Utrecht. Zo fantastisch tof ingericht en ook echt een leuke menukaart met betaalbare gerechten. Ik heb ook jaren in Eindhoven gewoond en ging daar altijd graag naar de Trafalgar Pub, voor het heerlijkste simpele eten en een sfeervol bruine pub.
In het wat duurdere segment heb ik echt een fantastische ervaring met Beluga in Maastricht. Voor een ‘prikkie’ heb je een 2-sterrenlunch waar je U tegen zegt. Wij kwamen pas na 4 uur en tonnetje rond weer naar buiten. De sfeer bij Beluga is prettig, het heeft wel stijl maar toch heel ongedwongen doordat ook de obers gewoon in sneakers en een spijkerschort rondlopen.

6. Wat vindt jouw omgeving ervan dat jij een heuse ‘foodie’ bent?

Haha, wat denk je zelf? Die maken daar maar wat graag gebruik van. Vriendlief boft al helemaal, want die mag het meeste proeven. Maar ik maak wel vaker taarten voor vrienden bijvoorbeeld, en van de overblijfselen van mijn baksels mogen mijn collega’s altijd snoepen. Het enige nadeel van het foodie zijn, is voor Pim. Die moet namelijk altijd eerst wachten totdat ik klaar ben met mijn foto’s voordat ie mag aanvallen. En tegen die tijd is het eten vaak lauw of soms al koud.

7. Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Ik kijk veel naar andere foodies op Instagram en Pinterest. Niet alleen voor de gerechten, maar vooral voor de styling van de foto’s. Ook op reis doe ik veel inspiratie op. Ik hou ervan om nieuwe gerechten te proberen en dat zijn voor mij vaak gerechten uit andere werelddelen. Zo leer je vaak nieuwe ingrediënten of smaakcombinaties kennen.

8. Welke tip heb jij voor mensen die zeggen niet te kunnen koken?

Als ik tegen jou zeg dat ik niet kan lopen, dan geloof je me waarschijnlijk ook niet. Alles kun je leren namelijk. Net zoals we ooit leerden schrijven, rekenen en fietsen, kun je ook leren koken. Je moet er natuurlijk wel een beetje moeite voor doen. Je hoeft ook heus niet op Michelinster-niveau te koken, dat vraagt waarschijnlijk niemand van je. Het gaat om smaak, niet om complexiteit van je gerecht. Met een paar basis-skills kom je vaak al een heel eind en hoef je dus niet altijd naar de kant en klare pakjes te grijpen.

9. Welke dromen heb jij nog op het gebied van koken of eten?

Ik zou ooit graag een eigen lunchroom, catering of restaurant willen beginnen. Wat en hoe dit er precies uitziet, weet ik nog niet precies. Ik wil komend jaar daaraan gaan werken en een concreet plan gaan opstellen. Ik heb een leuke baan, maar zie me dit niet de rest van mijn leven doen. Het leuke aan een eigen 'eetplek' lijkt me juist de combinatie van alles. Je bent bezig met koken en gerechten verzinnen, maar ook het contact met je klanten. En vooruit, als je dan ook nog wat mensen in dienst heb ben je ook nog bezig met managen, iets wat ik weer meeneem uit mijn huidige baan.

10. Wat is jouw succesgerecht? 

De topper aller tijden van mijn blog is de witte chocolade cheesecake met frambozen. Maar fair enough, dat is ook echt een toprecept EN ook nog eens een recept wat echt 100% eigen is (ik heb dus geen ander recept als basis gebruikt).
Uit de hartige categorie vind ik dat lastiger kiezen, maar ik moet dan toch voor het duuveltjesvlees kiezen. Dit is voor mij een gerecht wat niet iedereen kent, maar wel super simpel is, en om die redenen ook altijd een topper met etentjes. Je kunt het makkelijk voorbereiden en iedereen vindt dit lekker.


Reactie plaatsen

Reacties

Ilona
5 jaar geleden

Ha nog een Beluga fan lees ik ;)