10 vragen aan ... Healthyfoodie Manon

Gepubliceerd op 9 november 2018 om 18:18

Graag stel ik jullie voor aan Manon, het gezicht van en de vrouw achter Healthyfoodie Manon. Ik leerde deze enthousiaste Brabantse kennen op een event van de Albert Heijn, waarvoor wij allebei ambassadeur zijn. Manon omschrijft zichzelf als een beetje een healthfreak. Bij dat woord denk ik echter aan op worteltjes knagende yogatypes op geitenwollen sokken en Manon is gelukkig verre van dat. Deze gewichtsconsulente vindt een gezonde leefstijl echter wel heel belangrijk en weet inmiddels steeds beter welke invloed voeding daarop heeft. Haar website staat dan ook vol met recepten die niet alleen gezond, maar (nog belangrijker) ook gewoon erg lekker zijn! 

1. Stel jezelf eens voor….

Mijn naam is Manon, op 5 december word ik alweer 34 en ik ben foodblogger en voedingscoach. Daarnaast werk ik part-time als thuishulp. Ik woon samen met mijn vriend Michel en onze 3 poezenkinders in een klein appartementje in het o zo fijne Tilburg. Vanuit een steeds groter groeiende passie voor gezonde voeding ben ik 3,5 jaar geleden met mijn blog begonnen. In 2016 besloot ik een opleiding tot gewichtsconsulente te gaan volgen om mijn kennis op dat gebied te vergroten. Ik ben nu een aantal jaar verder en nog lang niet uitgeleerd. In januari start ik met een nieuwe opleiding, voor orthomoleculair voedingsadviseur. Ik vind het onwijs interessant welke rol voeding speelt op allerlei gebieden en het mooie is dat we daar steeds meer over te weten komen.

2. Wat is jouw favoriete snack/ ontbijt?

Mijn favoriete ontbijt is een groene smoothie die boordevol zit met groente, wat fruit, vegan proteïne poeder en gezonde vetten. Zo vult hij lekker goed en kun je er een hele ochtend op vooruit. Waarom een smoothie? Omdat ik het liefst zolang mogelijk in bed blijf liggen en die smoothie kan ik dan heerlijk in de auto opdrinken. Maar op koude dagen staat een lekker havermoutje op een gedeelde 1e plaats. En op de warme dagen ga ik vaak voor een nicecream (ijs op basis van bevroren bananen en ander fruit). 

10 vragen aan ... Healthyfoodie Manon pannenkoeken

3. Wat vind jij echt niet lekker?

Wat ik echt niet lekker vind, ehm... Even denken hoor. Ik lust veel, maar zeker niet alles. Maar gek genoeg kan ik nu niet iets bedenken wat ik echt niet lekker vind. Iets wat ik niet wil of zou eten (en wat ik dus nog nooit gegeten heb) zijn slakken en oesters. De structuur daarvan lijkt me echt heel vies.

 

4. Welk apparaat/gadget/keukengerei is onmisbaar in jouw keuken?

Mijn blender, mijn melkopschuimer en de 5-second-chopper van Tefal (no spon). Die laatste zorgt ervoor dat mijn vriend nu meer groenten eet, omdat hij ze dan heel fijn kan hakken. En het is echt een super fijn apparaatje! De blender is uiteraard onmisbaar voor mijn smoothies (overigens ook onmisbaar voor de groente-inname van mijn vriend). En mijn melkopschuimer, omdat ik geen dag zonder een chai latte kan!

5. Bij welk restaurant moeten wij allemaal een keertje gaan eten?

Hmm.. Nog een lastige. Er zijn veel leuke en lekkere restaurants in mijn hometown! Eentje waar wij wel regelmatig komen is Anvers. Het eten is er top en ze hebben een zeer uitgebreide bierkaart. En daarnaast ben ik dol op pokébowls en haal dan ook regelmatig een heerlijke pokébowl bij Poké and More.

 

6. Wat vindt jouw omgeving ervan dat jij een heuse ‘foodie’ bent?

Ze zijn het wel gewend van me denk ik, haha. Wel hoor ik regelmatig “grapjes” over of iets al dan niet gezond is. En mijn vriend probeert mijn foto’s wel eens te photobomben als ik een foto wil maken van een gerecht.

 

7. Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Naast mijn gigantische collectie kookboeken, zijn Pinterest en Instagram wel de grootste inspiratiebronnen voor mij.

 

8. Welke tip heb jij voor mensen die zeggen niet te kunnen koken?

Iedereen kan koken! Serieus, het is absoluut geen hogere wiskunde. Ik houd bijvoorbeeld zelf ook echt niet van recepten met ellenlange ingrediëntenlijsten of om uren in de keuken te staan. De recepten op mijn eigen blog zijn dan ook allemaal makkelijk en snel te maken.

9. Welke dromen heb jij nog op het gebied van koken of eten?

Dan zou ik willen dat mijn vriend met mij mee zou eten. Wij koken altijd apart van elkaar namelijk. Hij is een enorme vleeseter en eet (nog) niet heel veel groenten, gelukkig wel steeds meer. En aangezien ik geen vlees meer eet, gaat samen koken niet. Ik zou het geweldig vinden als we niet steeds apart zouden hoeven koken en we dus weer eens samen een maaltijd zouden kunnen delen. Wie weet gaat dit ooit nog eens gebeuren, haha!

10. Wat is jouw succesgerecht? 

Dat zijn er natuurlijk teveel om op te noemen, haha! Lastig om te kiezen, want ik vind zo veel lekker en probeer altijd zoveel mogelijk te variëren. Nu het herfst is, maak ik elke week een grote pan soep die ik gedurende de week als hoofdgerecht, voorgerecht of als lunch eet om zo een lekkere (extra) portie groenten binnen te krijgen (en omdat ik echt geniet van een lekkere warme kom soep). Een specifiek soeprecept kan ik dan ook niet noemen, want het varieert per week waar ik zin in heb of wat ik nog in huis heb. Het leuke is dat mijn soepen ook heel veel bekeken worden op de blog. Een van de meest bekeken recepten van mijn blog, is overigens geen soep, maar het recept voor een gezond appelkruimel ontbijtje.
Wat ik ook wel begrijp, want wie wil hier nu niet mee ontbijten?!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.