10 vragen aan ... Wie het kleine niet ee(r)t

Gepubliceerd op 17 november 2018 om 17:15

Wat in maart 2018 begon als een platform om haar foto's van kleine geluksmomenten te delen, is inmiddels uitgegroeid tot een drukbezocht account op instagram (en een bijbehorend blog) met prachtige foodfoto's, lekkere recepten en (& dat spreekt mij persoonlijk altijd extra aan) hilarische teksten. Het grappige is dat deze foodblogger een aantal maanden geleden nog beweerde helemaal niet zo goed te kunnen koken. Haar liefde voor lekker eten en haar lef om het toch maar gewoon te gaan doen, maakte dat zij het pakjes-en-zakjes-niveau inmiddels volledig is ontstegen. Op haar blog veel heerlijke ontbijtjes (denk aan granolataartjes, pancakes en bananenbrood), maar ook hartige taarten, ovenschotels en andere smaakvolle creaties. Meet....Roos!

1. Stel jezelf eens voor….

Ik ben Roos… Okee, eigenlijk is dit een bijnaam die ik al heel lang heb. En doordat iedereen mij nu op Insta kent onder mijn bijnaam, ben ik toch een soort Repelsteeltje (ik droomde als kind van Assepoester, maar ach...) Verder ben ik halverwege de 30, makelaar in ruste, getrouwd met een Bossche Bol en inmiddels hebben we een mini Bolletje.

2. Wat is jouw favoriete ontbijt?

Een schaaltje kwark met fruit en mijn zelfgemaakte granola. En havermout, dat at ik al voor het hip werd.

3. Wat vind jij echt niet lekker?

Alles wat slijmerig is en in een schelpje woont, brrr

 

4. Welk apparaat/gadget/keukengerei is onmisbaar in jouw keuken?

Mijn Nespresso… Maar dat bedoel je vast niet. Tja, ik kan zeggen: mijn oven, keukenmachine of vlijmscherpe messen, want die zijn inderdaad onmisbaar. Maar als ik echt moet kiezen, ga ik voor mijn twee (ja, twee!) vaatwassers. Ik kan niet tegen troep in de keuken.

5. Bij welk restaurant moeten wij allemaal een keertje gaan eten?

Oooh, ik ken zoveel leuke restaurants! Even denken: als je van de Big Green Egg houdt: M’Eat in Den Bosch, heb je geld teveel en houd je van wijn: Le Vin X, ook Den Bosch en maak je graag een stevige wandeling en wil je daarna heerlijk eten: De Keizer in Eersel.

6. Wat vindt jouw omgeving ervan dat jij een heuse ‘foodie’ bent?

Bewonderenswaardig. Vooral omdat ik voornamelijk gezonde dingen produceer en nog altijd lijk op Bessie Turf. Maar ja, die kilo’s zijn er ook niet in één dag aangekomen. Mijn moeder vindt het schitterend, die wil altijd het ‘fotomodel’ eten. Ze eet dus altijd koud.

7. Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Uit mijn maffe brein… en van Instagram, Pinterest, buitenlandse foodblogs en uit bladen als Foodies.

8. Welke tip heb jij voor mensen die zeggen niet te kunnen koken?

Daar geloof ik niet in. Het is meer een kwestie van willen. Veel mensen vinden het gewoon niet leuk en die steken er dan ook geen energie in. Wil je het niveau van Knorr-pakjes ontstijgen? Koop dan verschillende kruiden en specerijen en probeer wat uit. Echt, daar maak je de smaken mee. Begin lekker simpel met een gekruid kipfileetje of zo. En als je voor iemand kookt: maak iets wat je al kent en maak het bord mooi op. Mocht het niet te vreten zijn, dan wordt dat gecompenseerd door de mooie opmaak.

9. Welke dromen heb jij nog op het gebied van koken of eten?

Ik wil mijn zoon een goede basis mee geven qua smaakbeleving en eten bereiden. Klinkt heel zoetsappig, maar ik heb zelf nooit geleerd wat gezond is en hoe je ergens smaak aan geeft. Verder zou ik graag eens een goede biefstuk willen bakken. Serieus, ik kán het gewoon niet. Heb wel veel mooie schoenen met fijne zolen inmiddels.

10. Wat is jouw succesgerecht? 

Een gerecht is het niet echt, maar ik heb op mijn site veel granola varianten staan. Misschien moet ik mijn naam veranderen in 'Wie de granola niet eet', haha! Veel mensen denken dat het lastig is om te maken, maar het is zo simpel. En veel lekkerder en gezonder dan uit de winkel.

Mijn basis granola:

  • 200 gram havermout (grove vlokken)
  • 100 gram gemengde, ongebrande noten
  • 50 gram pitten (ik gebruik een mix van pompoen en zonnebloem)
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2-3 eetlepels honing

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de havermout, noten, pitten en kaneel door elkaar. Giet de olie erbij en roer door. Roer als laatste de honing erdoor. Leg het bakpapier op de bakplaat en verdeel het mengsel erover. Zet de bakplaat ongeveer 15 minuten in de oven. De granola is klaar als alles mooi bruin is gekleurd.
Maak je een grotere hoeveelheid, schep dan de granola halverwege de baktijd even om.
Als de granola afgekoeld is kun je het bewaren in een luchtdichte pot of bak.

 

Check voor meer variaties op deze basis granola: 
https://www.whkne.nl/category/recepten/ontbijt/

Reactie plaatsen

Reacties

Koken met Elefteria
6 jaar geleden

Leuk interview!

Mandy
6 jaar geleden

Dank je wel, Elefteria!

Ilona
6 jaar geleden

Twee vaatwassers?! Dat vind ik echt hilarisch :D
En nu ga ik toch echt snel zelf een keer granola maken. Ik heb dat dus nog nooit op.

Mandy
6 jaar geleden

Lijkt me heerlijk, twee vaatwassers! Alhoewel... da's ook twee vaatwassers uitruimen en als ik ergens een hekel aan heb....

Nicole
6 jaar geleden

Wat een (h)eerlijke antwoorden, humor, geweldig!

Mandy
6 jaar geleden

Ja hè, ik hou ervan!