10 vragen aan ... Domaine Malpas kookt

Gepubliceerd op 7 oktober 2018 om 10:15

Waar die lieve Boor, het gezicht achter Domaine Malpas kookt, de tijd vandaan heeft gehaald om mijn 10 vragen aan ... te beantwoorden, is mij een raadsel. Want jemig, wat heeft die vrouw het druk. Met haar twee prachtige kindjes, haar leuke man en dito hond, haar foodblog en bovenal met het arbeidsintensieve Domaine Malpas. In dit prachtig gerenoveerde boerderijcomplex uit de 18e eeuw, ontvangen Boor en Bart in het hoogseizoen tot wel 40 personen (inclusief kids). En daar kookt Boor dan ook nog twee keer per week voor. Op haar instagramaccount geeft ze haar volgers een kijkje in dat drukke leven. Ik kan persoonlijk enorm genieten van de vlogs van Boor in de Franse supermarkt. Ja, ik kan wel zeggen dat het die filmpjes waren waardoor ik gewoon een beetje van Boor ben gaan houden. 

1. Stel jezelf eens voor….

Ja, da's een goede...wie ben ik? Nou vooral Boor, of Deborah zoals ik echt heet en zoals ze mij in Frankrijk noemen. Ik woon daar samen met mijn lief Bart, onze kindjes Sarah en Samuel en met onze hond Izzy. Van 27 april tot 1 november zijn wij gastheer en -vrouw van Domaine Malpas. Ik kook 2 keer per week voor de bij ons logerende gasten en daaruit is mijn blog Domainemalpaskookt.com ontstaan. Hierop staan de recepten van de gerechten die we serveren tijdens de table d’hotes (letterlijk vertaald als 'de tafel voor gasten'). Denk hierbij aan vier gangen aan een lange gedekte tafel. Ik kreeg veel vraag naar deze recepten, vandaar het blog. Na elk seizoen ga ik weer druk aan de slag met het bedenken van nieuwe recepten.

2. Wat is jouw favoriete snack/ ontbijt?

Ik ben dol op een echt English breakfast. Dat vind ik dan ook het allerleukste van zelf in een hotel slapen, het ontbijt! En kaas, ik ben dol op kaas. Franse, Engelse ... maakt niet uit, maar kaas!

3. Wat vind jij echt niet lekker?

Bloemkool, dat aten we vaak thuis en ik heb mijzelf beloofd dat nooit meer te maken zodra ik het huis uit ging. Tot het moment dat de hartige bloemkooltaart van Ottolenghi in mijn leven kwam....

 

4. Welk apparaat/gadget/keukengerei is onmisbaar in jouw keuken?

Ik heb 2 onmisbare apparaten: de Kitchenaid voor taarten en de Magimix voor al het snijwerk. Ik kan echt niet zonder, zeker gezien het feit dat ik vaak kook voor zo'n 18 volwassenen en evenveel kinderen. 

5. Bij welk restaurant moeten wij allemaal een keertje gaan eten?

Nou, hier in Zuid Frankrijk hebben wij de enorme mazzel dat wij, ondanks dat wij redelijk in the middle of nowhere wonen, rijkelijk bedeeld zijn in de goede restaurants. Maar ja, die zijn wellicht wat ver voor de gemiddelde lezer van Mandy’s blog.

 

6. Wat vindt jouw omgeving ervan dat jij een heuse ‘foodie’ bent?

Zegt het genoeg wanneer ik vertel dat er thuis soms wordt gezegd: "Hé, wanneer eten we weer eens aardappels, vlees en groente?"
Dat gebeurt niet heel vaak, maar de vraag is er soms wel. Ach, wat zal ik zeggen? De meeste mensen profiteren ervan...

 

7. Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Ik ben dol op Midden-Oosterse keuken, daar heb ik een zooitje kookboeken van. En dan ga ik daar vervolgens zelf mee aan de slag! Maar ik hou ook van de Italiaanse en de Franse keuken. En ik volg een boel leukerds op Instagram (zoals onze bloedeigen Mandy) en daar komt ook veel inspiratie vandaan.

8. Welke tip heb jij voor mensen die zeggen niet te kunnen koken?

Iedereen kan koken. Echt! En de makkelijkste manier van instappen, is met de boeken van Jamie Oliver. Die zijn lekker laagdrempelig en hij legt alles heel duidelijk uit!

 

9. Welke dromen heb jij nog op het gebied van koken of eten?

Oef dromen...Nou, ik zou eigenlijk wel weer eens naar Italië willen om echte pasta te eten. Of naar Israel, voor bijna al het eten. Oké, ik droom dus vooral over eten haha. Oh ja, en ik zou wel met meer vis, schaal- en schelpdieren willen koken. Helaas is mijn lief voor die laatste 2 allergisch.

 

10. Wat is jouw succesgerecht? 

En dan mijn succes recept. Dit is toch wel het recept van afgelopen zomer. Mijn hamburgers met baharat en ras el hanout! Heerlijk met aubergine uit de oven, een lekkere salade en couscous!

Reactie plaatsen

Reacties

Marjolein
6 jaar geleden

Super leuk artikel! En de naam is toch wel een ‘aha’ momentje 😉

Mandy
6 jaar geleden

Haha, ik denk dat dat voor meer mensen geldt... bedankt voor je reactie, lief!

Nicole
6 jaar geleden

Wat ontzettend leuk om te lezen! Volg Boor al een hele tijd en wat is het een leuk mens :)

Mandy
6 jaar geleden

Dat is Boor zeker! Bedankt voor je reactie, Nicole 😄

Hilde
6 jaar geleden

Wat een leuk interview! Sinds ik Boor volg droom ik van het maken van tarte tartin; deze staan nu hoog in de to-cook lijst

Mandy
6 jaar geleden

Dank je wel, Hillegonda. Enne, herkenbaar...ik heb een tarte tatin ook nog niet eerder aangedurfd.