10 vragen aan ... Keukenmeid

Gepubliceerd op 1 oktober 2018 om 20:55

In deze editie van 10 vragen aan ... stel ik jullie graag voor aan de kokkerellende studente Beau, beter bekend onder de naam Keukenmeid. Beau bedenkt de heerlijkste gerechten (van Hollandse prakkies tot culinaire hoogstandjes) en maakt daar super mooie foto's van. Maar het aller-allerleukste aan deze koningin van de risotto zijn haar teksten. Die zijn echt hilarisch. Ik bedoel, wie zegt er nou over zichzelf dat ze voor een derde uit truffelmayonaise bestaat? Beau dus. En dat zet ze dan gewoon op haar profiel op instagram. Ik hou ervan :-)

1. Stel jezelf eens voor….

Mijn naam is Beau en ik presenteer mezelf altijd als de chefkok van mijn studentenhuis. Niet eens zelfbenoemd! Ik vind het heerlijk om gerechten te bedenken, te koken, het zo lekker mogelijk te presenteren en er vervolgens een leuk stukje over te schrijven. Ik heb niet zo’n groot budget, geen zeeën van tijd en ook geen jaren professionele ervaring: iedereen kan mijn gerechten maken. Het zou ook prima kunnen dat er klassieke fouten in mijn recepten staan (en die filtert mijn moeder er dan wel uit) maar ik zal nooit tegen je liegen over de smaak van het gerecht. Is ’t niet lekker, dan staat het niet op mijn site.
Verder studeer ik Interculturele Communicatie in Utrecht en daarnaast ben ik broodmeisje bij de AH. Boodschappen doen en lekker koken schiet er nog wel eens bij in in die drukte maar ik doe het met zoveel plezier, dat ik die tijd er graag voor maak.

2. Wat is jouw favoriete snack/ ontbijt?

Oh shit ja, mijn ontbijt is echt het meest inspiratieloze ontbijt ooit. Ik eet heel truttig iedere ochtend havermout met sojamelk. Dat is lekker vullend en zo red ik het meestal prima tot de lunch. Meestal doe ik er een appeltje en kaneel door en vaak nog wat hagelslag of vlokken. Wat snacks betreft eet ik alles, chocola is favoriet maar ook chips en augurken gaan er altijd in.

3. Wat vind jij echt niet lekker?

Champignons en andere paddenstoelen, heel vervelend. Ik vind het ook altijd heel kinderachtig om dat te zeggen en ik probeer het regelmatig te leren. Bah nee, vies. En tonijn uit blik vind ik ook heel vies.

 

4. Welk apparaat/gadget/keukengerei is onmisbaar in jouw keuken?

Zo’n stamppotstamper, want ik ben groot fan van Hollandse (of iets minder Hollandse) stamppotten. En een knoflookpers, zo klein snijden uit de hand lukt me nooit.

5. Bij welk restaurant moeten wij allemaal een keertje gaan eten?

Hmmm, ik vind uit eten gaan súper leuk,maar je kunt je voorstellen dat ik het niet heel vaak doe met mijn studentenbudget. Échte culinaire restaurants kan ik je zo snel niet tippen, maar ik heb wel een leuk en betaalbaar lijstje voor een simpele avond uit eten in Utrecht: Walden, Gras van de Buren, Streetfood Club (yes de hype is heel terecht), Rabarber en Se7en.

 

6. Wat vindt jouw omgeving ervan dat jij een heuse ‘foodie’ bent?

Volgens mij vinden ze dat heel leuk. Ik word regelmatig spottend ‘keukenmeid’ genoemd en ik word vaak de keuken ingejaagd. Voor mijn huisgenoten is het ook wel fijn dat er altijd iemand is die graag wil koken maar dan moeten ze wel eten wat de pot schaft én wachten tot ik ’t op de foto heb gezet. En dan is het soms wel koud.

 

7. Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Ik haal mijn inspiratie uit alles. Soms maak ik stiekem foto’s van hele menukaarten om het thuis nog ‘na te kunnen maken’ maar ik maak ook veel screenshots van ideeën die ik op Instagram of ergens anders voorbij zie komen. Soms sturen vriendinnen me ook ideeën op die ik een keer moet proberen, heel leuk!

8. Welke tip heb jij voor mensen die zeggen niet te kunnen koken?

Eén deel rijst, twee delen water. En blijven roeren. Vuur niet op maximaal. Vooral dat laatste.

 

9. Welke dromen heb jij nog op het gebied van koken of eten?

Nou ja ‘dromen’, eind volgende maand (oktober 2018) ga ik voor het eerst ooit bij een chique restaurant eten met meerdere gangen die al zijn samengesteld. Ik heb de reservering bij dit veel te populaire restaurant al begin maart gemaakt, niet normaal hè? Haha. Wat betreft mijn blog zou ik het heel gaaf vinden als ik wat samenwerkingen met leuke merken kan binnenslepen.

 

10. Wat is jouw succesgerecht? 

Mijn succesgerecht is altijd risotto, daar ben ik door al mijn experimenten ook heel goed in geworden, vind ik zelf. Mislukt nooit! Ik moet me echt inhouden om het niet té vaak te maken: dan is het niet meer zo lekker én dan wordt mijn blog wel heel eenzijdig. Mijn favorieten zijn een tomatenrisotto met burrata, een citroenrisotto met basilicum en een risotto met wortel julienne en chorizo.

Reactie plaatsen

Reacties

Elefteria
6 jaar geleden

Leuk artikel!

Mandy
6 jaar geleden

Dank je wel, Elefteria. Lief dat je gereageerd hebt (vind ik altijd zo leuk). X Mandy

Ilona
6 jaar geleden

Ja die ken ik! Beau liet een tijd terug het brandalarm afgaan toen ze aan de slag ging met mijn bitterballen 😂 Had jou kunnen gebeuren Mandy 😉