10 vragen aan ... Dominique de Sloovere

Gepubliceerd op 22 september 2018 om 12:44

10 vragen aan... gaat vandaag internationaal!
De 54-jarige foodblogster Dominique de Sloovere komt namelijk uit België. Geboren in Brugge en woonachtig in Antwerpen, dan moet je wel van lekker eten houden! Want koken, dat kunnen onze zuiderburen wel! 
Ik ken Dominique van Instagram waar ze haar (ruim 2000) volgers trakteert op prachtige foto's van heerlijke, gezonde en makkelijk te maken gerechten. Over inspirerend gesproken! En daarnaast is Dominique gewoon een heel leuk mens. Denk ik. Want vooralsnog ken ik haar alleen nog maar digitaal. Maar aangezien Antwerpen zo ver weg niet is vanuit Rotterdam, zou daar best eens verandering in kunnen komen.


1. Stel jezelf eens voor….
Ik ben dus Dominique De Sloovere, 54 jaar en heb 1 dochter. Ik ben werkzaam als interne bewakingsagent. Ik hou van de natuur, daar kom ik tot rust. Samen met mijn viervoeter "Gringo" kan ik uren en vele kilometers wandelen in de bossen. Of in de winter lekker lange strandwandelingen maken.
In de keuken kan ik mij ook goed ontspannen! Als ik kook weeg ik bijna nooit iets af en gebruik ik zelden kookboeken. Daar hou ik niet van. Misschien dat ik daardoor maar weinig bak (want dan ontkom je er niet aan om de ingrediënten secuur af te wegen).
Ik ben altijd heel bewust met mijn voeding bezig. Dat moet wel, omdat ik diabetes type 1 heb. Snelle koolhydraten probeer ik zoveel mogelijk te vermijden.  Ik zit inmiddels zo'n anderhalf jaar op Instagram

2. Wat is jouw favoriete snack/ ontbijt?

Mijn favoriete snacks zijn geroosterde nootjes die ik zelf bak in wat kokosolie met kaneel. Zo lekker! En geroosterde Nori vellen… daar kan ik ook niet vanaf blijven.
Ik ontbijt het liefst met fruitontbijtjes, deze bestaan meestal uit gebakken fruit, granola en yoghurt.

3. Wat vind jij echt niet lekker?

Oesters!

4. Welk apparaat/gadget/keukengerei is onmisbaar in jouw keuken?

Ik kan echt niet zonder mijn oven en mijn vlijmscherpe messen!

10 vragen aan ... Dominique de Sloovere ontbijt granola

5. Bij welk restaurant moeten wij allemaal een keertje gaan eten?

Mijn favoriete restaurant is Brasserie La Patinoire in Brussel.  

6. Wat vindt jouw omgeving ervan dat jij een heuse ‘foodie’ bent?

Daar zijn de meningen over verdeeld. Wanneer we uit eten zijn, wordt er soms gezegd dat ik teveel met mijn smartphone bezig ben! Maar mijn dochter is wel fier op mij.

7. Waar haal jij je inspiratie vandaan?

 Mijn inspiratie komt als ik in de natuur ben. Alleen met mijn hond en dan uren wandelen! Zalig.....

8. Welke tip heb jij voor mensen die zeggen niet te kunnen koken?

Koop een gemakkelijk kookboek en begin met heel simpele gerechtjes! Vandaag de dag moet iedereen kunnen koken, helemaal met al die kookprogramma's op tv.

9. Welke dromen heb jij nog op het gebied van koken of eten?

Mijn dochter start volgend jaar met een eigen zaak voor Pilates en dans met daarbij een kleine healthy bar met gezonde snacks. Daar zou ik graag mijn steentje aan bijdragen!

10. Wat is jouw succesgerecht? 

Mijn salades en ontbijtjes doen het altijd goed. Mijn granola-gebakje met vers fruit en een crème op basis van avocado was een groot succes. Daarvoor mocht ik de nieuwe granola’s testen van Meesters van de Halm. Het receptje volgt hieronder.


Taartbodem van granola en havermout

  • Benodigdheden:
    1 banaan + 60 gr granola + 4 el havermout + 1 tl kaneel + 2 el agavestroop (optioneel) + olijfolie
  • Werkwijze:
    Verwarm de oven op 180°. Prak de banaan en voeg er de granola, havermout en kaneel aan toe. Meng alles goed.
    Vet een kleine springvorm in met olijfolie en giet het beslag in de taartvorm. Druk het beslag goed aan.
    Zet de taartvorm 20 minuten in de koelkast en daarna 15 tot 20 minuten in de oven.
    Laat het taartje afkoelen in de vorm.

Kokos - Avocado crème 

  • Benodigdheden:
    1 blik kokosmelk 100% + 1 avocado + 1 limoen
  • Werkwijze:
    Zet de kokosmelk de dag voordien in de koelkast. Zodat je enkel het romige gedeelte kan gebruiken.
    Doe de avocado + het romige gedeelte van de kokosmelk + limoensap in de blender en laat draaien tot een mooie crème.
    Voeg er de zeste van de limoen toe.
  • Bestrijk de taartbodem met deze crème en zet deze tot gebruik in de koelkast.
  • Serveer het taartje met vers fruit.
    Enjoy😉

Reactie plaatsen

Reacties

De Sloovere Dominique
6 jaar geleden

Dankjewel lieverd! Leuk om het te lezen.....en idd... Rotterdam is niet zo ver weg! Elkaar eens te mogen ontmoeten zou super leuk zijn. Fijn weekend xxxx

Mandy
6 jaar geleden

Ik ben blij dat je het een leuk stukje vindt, Dominique. Nogmaals bedankt dat je mee wilde doen. Fijn weekend en hopelijk tot snel!