10 vragen aan ... Cookingdom

Gepubliceerd op 3 september 2018 om 20:24

Ik heb de leuke Arieta van Cookingdom leren kennen tijdens een foodevent voor alle Albert Heijn-ambassadeurs. En dat klikte direct. Gezellig, lekker nuchter en vol passie voor lekker en vooral 'echt' eten. Ik kon me dan ook helemaal vinden (en moest er ook heel hard om lachen) in haar opmerking tijdens de workshop 'foodfotografie' dat haar gerechten in de eerste plaats gewoon opgegeten moeten worden. Dus liever geen 'geklooi' met kwastjes olie om blaadjes sla te laten glimmen. Dat hebben Arieta's gerechten ook helemaal niet nodig. Die shinen van zichzelf al. Ik maakte onlangs haar courgettesoep met za'atar en gremolata. Super simpel, klaar in 10 minuten, maar man, man, man, wat een lekker soepje was dat. Ik ga 'm zéker vaker maken!

1. Stel jezelf eens voor….
Ik ben Arieta van mijn blog Cookingdom. Al 5 jaar lang bewaar ik hier de recepten die ik maak voor mijn man en 3 kinderen. Verder lopen hier nog 3 katten en een hond rond, dus je kunt je indenken dat het hier een drukke bedoening is in huis.

2. Wat is jouw favoriete snack/ ontbijt?

Mijn ontbijt is nooit hetzelfde en heb ook niet echt een favoriet. Mijn favoriete snack is ook wel steeds een andere, maar als ik moet kiezen is dat toch wel hummus met wat olijfolie en hotsaus om te dippen.

3. Wat vind jij echt niet lekker?

Bloedworst! Vroeger vond ik dat wel lekker, maar sinds ik bij de Bloedbank werk, lust ik het dus echt niet meer.

4. Welk apparaat/gadget/keukengerei is onmisbaar in jouw keuken?

Mijn oven, die gebruik ik echt dagelijks. Opwarmen, voor ovenschotels, bakken ... echt van alles doe ik ermee.

5. Bij welk restaurant moeten wij allemaal een keertje gaan eten?

Mijn favoriete restaurants zijn toch vaak wel Aziatisch. Veel van de leukste restaurants waar ik gegeten heb, bestaan helaas niet meer. Maar als je ergens vis wil eten, raad ik Zeezout in Rotterdam aan.

6. Wat vindt jouw omgeving ervan dat jij een heuse ‘foodie’ bent?

Ze zijn er aan gewend ondertussen, dus ze genieten gewoon van het lekkere eten. Wel balen ze thuis wel eens dat ze moeten wachten op het eten, omdat er eerst een foto gemaakt moet worden. Maar aan de andere kant vinden ze dan vaak het gerecht waar ik de foto van maakte, wel weer leuk om op te mogen eten 😊

7. Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Echt overal! Ik kijk graag kookprogramma’s op tv, lees veel blogs en tijdschriften. Als ik iets speciaals wil maken google ik ook altijd eerst om meer informatie te vinden over een ingrediënt, bereidingswijze of recept. Voor inspiratie voor foto’s gebruik ik vaak Pinterest en natuurlijk Instagram.

8. Welke tip heb jij voor mensen die zeggen niet te kunnen koken?

Gewoon proberen en blijven proberen! Oefening baart kunst, zeg maar 😉 En als je koken nu echt helemaal niet leuk vindt, kun je je een aantal simpele recepten eigen maken zodat je in geval van nood toch iets lekkers op tafel kunt zetten.

9. Welke dromen heb jij nog op het gebied van koken of eten?

Er zijn nog wel een aantal bijzondere restaurants waar ik wil eten en gerechten die ik wil koken. Plaatsen die ik wil bezoeken om bijzondere dingen te proeven. Maar ik weet dat je niet groots hoeft te dromen en er ook thuis veel voldoening te halen valt uit de kleine dingen

10. Wat is jouw succesgerecht? 

Da's een lastige, ik vind heel veel lekker en mijn succesgerecht wijzigt ook regelmatig. Voor nu is het denk ik toch wel de kip met sinaasappelglazuur, beetje zoet, beetje pittig en een tikkie bitter. 

Reactie plaatsen

Reacties

Ilona
6 jaar geleden

Weer leuk om te lezen en de persoon achter de blog wat beter te leren kennen!

Wendy
6 jaar geleden

Wat leuk om te lezen!! Supertof dat je dit doet!

Mandy
6 jaar geleden

Lief, dank je wel Wendy!