Feasts

Gepubliceerd op 26 juni 2018 om 21:26

"Het leven is een feest - Zij die met mij aten en dronken en net zo genoten van de gerechten als van het leven zelf, zij waren mij het dierbaarst"

Sabrina Ghayour 

 

Het leven is een feestje, je moet alleen zelf de feestmaaltijden koken. En laat Sabrina Ghayour daar nu het ultieme boek voor hebben geschreven. 'Feasts' is een verzameling van Midden-Oosterse maaltijden. Voor feestelijke en voor doodnormale dagen. Want zeg nou zelf, de maandag wordt vanzelf een feestje met één van deze gerechten op je bord!


De auteur beschrijft de gerechten in haar boek als 'ongedwongen' en over het algemeen niet 'tijdrovend' of 'bewerkelijk'. Ik kan dat alleen maar beamen. Het grappige is echter dat deze eenvoudige gerechten door gebruik van bijzondere kruiden of combinaties van ingrediënten, toch wel echte smaakbommetjes zijn. 


Het boek laat je kennis maken met de geuren en kleuren van de Perzische keuken. Van zoete baklava of rabarbertaart met specerijen tot hartige gerechten als gebraden kip, pilav of bijzondere salades. En allemaal even verrukkelijk!


Ook benieuwd naar de smaken van de Perzische keuken? Op de website heb ik een aantal van Sabrina's recepten staan. Met enkele aanpassingen/ toevoegingen van mijzelf. Vindt Sabrina vast niet erg. Hoop ik. 

Doe jezelf dit boek cadeau
(of zet 'm op je verlanglijst)
en bestel hem via 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.