IJsschotsen van vanillevla met vers fruit

Gepubliceerd op 29 mei 2019 21:20

Op zoek naar anders-dan-anders recepten met (geiten)melkproducten, kwam ik uit op het idee voor een bark met (geiten)yoghurt. Nu had ik  nog nooit van een zogeheten bark gehoord, maar een zoektochtje op het wereldwijde web leerde mij dat het hier gaat om een heuse trend. Want na de frozen yoghurt, lijkt de bark terrein te gaan winnen. Even voor de duidelijkheid, een bark is dus niets anders dan een plak bevroren yoghurt (of vla in dit geval) opgeleukt met wat vers fruit, nootjes of andere verse ingrediënten. Maar aangezien de naam mij doet gruwelen, heb ik deze koude snack omgedoopt tot "IJsschotsen*" (wat naar mijn idee de lading ook veel beter dekt). Heerlijk als gezond tussendoortje of om op een warme zomerdag mee te ontbijten. Ik maakte deze schotsen van de geitenvanillevla van Den Eelder en da's echt een aanrader kan ik jullie vertellen. Mocht je die geitenvla nou toch wat spannend vinden, dan kan dit recept uiteraard ook van de koeienvariant gemaakt worden. 

* Met dank aan Deb's Bakery & Kitchen voor de suggestie!

Recept voor IJsschotsen (bark) met vanillevla, mango en aardbeien

Ingrediënten:

  • 500 ml (geiten)vanillevla of -yoghurt
  • 125 gram aardbeien*
  • 1 mango*
  • 2 el pistachenootjes
  • een stukje (witte) chocolade

    *Of ander fruit, je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten.

Aan de slag:

  • Pureer met een staafmixer de helft van de mango en de helft van de aardbeien (afzonderlijk van elkaar).
  • Snijd de rest van de mango in kleine stukjes en de aardbeitjes in plakjes.
  • Hak de pistachenootjes en de chocolade zo fijn mogelijk.
  • Bekleed een bakplaat of platte schaal (van ongeveer 25X20 cm) met bakpapier en schenk daar de vla in. 
  • Swirl eerst de ene vruchtenpuree en daarna de andere erdoorheen. Voor het mooiste effect is het belangrijk dat je de puree er niet volledig doorheen roert. 
  • Verdeel het fruit over de vla en strooi daarna de nootjes en de chocolade erover.
  • Zet de schaal gedurende minstens 3 uur in de vriezer. 
  • Snijd de bark in stukken en bewaar deze in diepvrieszakjes in de vriezer.

    Eet smakelijk! 

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Marja Mooijman
6 maanden geleden

Super lekker lijkt me dit recept. Ga het met mijn verjaardag proberen. Ipv een machtig toetje na de bbq!