Fruity lemoncake

Gepubliceerd op 10 juni 2018 om 12:58

Ik ben eigenlijk meer een kok dan een bakker. Ik kook het liefst op gevoel namelijk. Een beetje van dit en een beetje van dat. Maar bij bakken komt het veel meer op exacte hoeveelheden aan en daar ben ik dus niet zo goed in. Gelukkig zijn er genoeg inspirerende kookboeken en websites vol met recepten voor taarten, broodjes en andere baksels. Hoef ik dat lekker niet meer zelf te verzinnen. Het recept voor deze frisse cake met lemon curd komt van 'Kookmutsjes', een website vol met heerlijke recepten en duidelijke stap-voor-stap-instructies. 
https://kookmutsjes.com/ 


Recept voor citroencake met bosvruchten

Ingrediënten voor 20 - 24 personen
Beslag:

  • 4 eieren
  • 8 gram vanillesuiker (1 zakje)
  • 85 gram kristalsuiker
  • 1 mespuntje zout
  • 80 gram bloem
  • 50 gram maïzena
  • 6 gram bakpoeder (afwegen uit een zakje)
  • 80 ml zonnebloemolie

Vulling:

  • 500 ml slagroom
  • 250 gram roomkaas
  • 24 gram Klopfix (3 zakjes)
  • 16 gram vanillesuiker (2 zakjes)
  • 45 gram kristalsuiker

Garnering:

  • 1 pot lemon curd (Chivers)
  • 24 kleine aardbeitjes
  • 24 kleine frambozen
  • 72 blauwe bessen
  • 1 limoen (je gebruikt alleen de schil)

https://www.ah.nl/producten/product/wi136424/chivers-lemon-curd 


Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Klop de eieren in een mixer (ik heb de Kitchen-Aid gebruikt) samen met de vanillesuiker, suiker en het zout gedurende 5 tot 7 minuten op de hoogste stand.
  • Zeef de bloem samen met de maïzena en het bakpoeder boven een kom.
  • Voeg de bloem-mix een beetje bij beetje toe bij het eimengsel. Spatel (achtjes draaien) de bloem-mix voorzichtig door het beslag. Het moet luchtig blijven!
  • Doe de zonnebloemolie in een diepe kom en voeg 3 eetlepels van het beslag toe. Klop dit met een garde goed door elkaar. 
  • Spatel het vervolgens voorzichtig door de rest van het beslag.  
  • Bekleed een vorm van 38 X 25 cm met bakpapier en giet het beslag erin. Smeer alles netjes en gelijkmatig uit.
  • Bak de cake in zo'n 20 minuten gaar en lichtbruin.
  • Wanneer je er met een satéstokje in prikt en deze er droog uitkomt, is de cake klaar. Laat de cake compleet afkoelen.
  • Klop in de mixer de slagroom samen met de roomkaas, Klopfix, vanillesuiker en suiker totdat dit stevig is. Blijf hierbij staan, want dit gaat heel snel (en je wilt geen boter).. 
  • Smeer de helft van de lemon curd uit over de cake. De overige lemon curd doe je in een spuitzak. Diepvrieszakjes zijn hiervoor heel geschikt. Duw de lemon curd in een hoek en draai het zakje rond, zodat er een puntzak ontstaat. Knip er een minuscuul puntje vanaf en voila, klaar is je spuitzak. 
  • Verdeel het roomkaas mengsel over de cake en leg minstens een uur in de koelkast om goed op te stijven.
  • snijd de cake in stukken (20-24) en garneer met streepjes van lemon curd en fruit. Rasp er ten slotte wat limoenschil overheen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.