Tahu telor met pindasaus

Gepubliceerd op 7 juni 2020 om 16:36

Ik heb mezelf pas dus 'Indorock' cadeau gedaan. En nee, daar bedoel ik niet die 'knuffelrockachtige cd uit de jaren 90' mee. En ook geen Indisch muziekfestival met heel veel lekker eten. Nou ja, met dat eten zit je wel in de goede richting. Indorock is namelijk de naam van het kookboek van Vanja van der Leeden en dat staat vol met lekker eten. En die titel snap ik ook wel... Dit boek rockt de pan uit! In de eerste plaats natuurlijk vanwege de authentieke Indische recepten die allemaal een toepasselijk modern sausje hebben gekregen.
Ik heb er nog niet zoveel uit gekookt, maar de heerlijke foto's en dito verhalen doen me terugverlangen naar onze vakantie naar Indonesië. En aangezien we toch niet zoveel spannende plannen voor aankomende zomer hebben, heb ik alle tijd om lekker veel uit dit boek te koken. Want tijd heb je wel nodig voor de bereiding van veel Indische recepten (en een halve toko aan ingrediënten, maar dat terzijde). 

Zo niet voor deze tahu telor. Deze lekkere Indische omeletjes met tahoe heb je in een vloek en een wip (jaja, da's een contaminatie van heb ik jou daar, maar ik vind dit veel leuker klinken) op tafel staan.
Het recept is een beetje van Vanja, een beetje van mijn ex-indo-echtgenoot en het meest van mezelf. Maar dat komt voornamelijk omdat ik niet zo goed ben in het exact opvolgen van recepten en deze versie heel lekker uitpakte.

Recept voor Indische tahu (tahoe) telor met pindasaus

Ingrediënten voor 2 porties:

  • 100 gram tahoe
  • 1 ei
  • 10 gram kokosrasp
  • 1/2 tl kentjoer/kencur
  • 1 klein teentje knoflook
  • 2 bosuitjes 
  • Peper en zout

  • 2 el pindakaas
  • 1 el zoete chilisaus
  • 2 el ketjap
  • 1 tl sambal badjak
  • 1 tl bruine basterdsuiker
  • 1 tl gembersiroop
  • 1 tl serehpoeder
  • 100 ml water

  • Arachide of zonnebloemolie (om in te bakken)

  • Een handje taugé
  • Een klein bosje koriander
  • 4 el gebakken uitjes 

Aan de slag:

  • Snijd de bosui in ringetjes en houd het groen van 1 van de twee uitjes apart voor de garnering.
  • Prak de tahoe en pers de knoflook. 
  • Klop het ei los en roer de tahoe, kokosrasp, bosui (vergeet niet om wat groene ringetjes apart te houden), Kencur en knoflook erdoorheen tot een redelijk glad beslagje.
  • Breng op smaak met peper en zout.

  • Verhit 100 ml water in een steelpannetje en doe hier alle ingrediënten voor de pindasaus bij.
  • Blijf goed roeren totdat je een smeuïge saus hebt.
  • Voeg, indien nodig, nog wat water toe als je de saus te dik vindt.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en schep hier kleine hoopjes beslag in (ik heb ongeveer 2 juslepels per 'pannenkoekje' gebruikt).
  • Bak de omeletjes (bij nader inzien dekt dat de lading beter dan 'pannenkoekjes') een minuut of twee per kant totdat ze gaar en goudbruin zijn.
  • Herhaal dit tot het beslag op is.

  • Verdeel de omeletjes over twee borden en schep er een flinke lepel pindasaus over.
  • Leg er een pluk (of hoe noem je dat) taugé met koriander op en garneer met gebakken uitjes en de groene ringetjes bosui (neeeee, ik was ze niet vergeten). 

Mijn ex-echtgenoot verklaart mij voor gek dat ik de tahu telor met pindasaus eet. Hij maakte er altijd een sausje van ketjap, chilisaus, suiker en azijn bij. Ook lekker.

Heb je nog geen genoeg van de Indische keuken? Dan kan ik je mijn Indonesische Nasi Goreng ook heel erg aanraden! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.