Ovenpasta met bloemkool

Gepubliceerd op 30 oktober 2018 om 20:44

Mocht je binnenkort nog in bikini moeten (en je zou die ene vetrol boven je broekje voor die tijd nog kwijt willen), dan raad ik je aan om dit gerecht even aan je voorbij te laten gaan. Maar schrik je nou niet terug van een lekkere hoeveelheid room, boter en kaas, dan kan ik je deze ovenschotel met pasta, bloemkool en kaassaus van harte aanbevelen. Ook wanneer je niet zo van bloemkool houdt. Daar proef je namelijk weinig meer van, haha. 


Recept voor ovenpasta met bloemkool

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram fusilli
  • 200 gram bloemkoolroosjes
  • 100 gram spekjes
  • 50 gram geraspte jong belegen kaas
  • 50 gr + 25 gr roomboter
  • 50 gram bloem
  • 500 ml melk
  • 100 ml room
  • 25 gram panko broodkruim
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 tl kerriepoeder
  • zout en peper

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bak de spekjes in een kleine pannetje totdat ze net niet krokant zijn en zet apart.
  • Smelt op laag vuur 50 gram boter in een middelgrote pan (niet bruin laten worden, dan wordt het een heel andere saus).
  • Meng er de bloem door en laat een minuut of drie garen (echt doen, anders smaakt je saus straks heel melig). Blijf roeren (met een garde).
  • Voeg de melk al roerend scheutje voor scheutje toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Dit duurt zo'n vijf minuten. Ook de room, kerrie en het knoflookpoeder mag er nu bij.
  • Schep vervolgens de geraspte kaas, spekjes en ongekookte pasta door de saus en roer goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. 

  • Schenk het mengsel in een ingevette ovenschaal en verdeel de bloemkoolroosjes erover. Druk deze een beetje in de saus.
  • Zet het gerecht gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verdeel de panko en de rest van de roomboter in blokjes erover en zet het gerecht nog 15 minuten in de oven
  • Om een mooi bruin korstje te krijgen, plaats je de ovenschotel nog zo'n 3 minuten onder de hete gril.

Eet smakelijk (met een beetje geluk kun je je ontbijt morgenochtend overslaan)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.