Zuurkoolschotel met appel en Blue Stilton

Gepubliceerd op 28 oktober 2018 14:29

Mijn lekkerste gerechten ontstaan meestal zonder vooropgezet plan. Ik bekijk welke ingrediënten ik nog in huis heb, wat daarvan het eerste op moet en waarmee ik dit kan combineren. Deze prachtige rode appeltjes kreeg ik van mijn vrienden van de Albert Heijn om uit te proberen. Hoewel ze een heerlijke zoet-zure smaak hebben, vind ik ze een tikkie melig van structuur (sponzig zelfs bijna). Dat maakt dat ik ze niet zo lekker vind om zo uit het vuistje te eten. Gelukkig zijn ze wel heel geschikt voor een warme bereiding in appelmoes, taart of in dit geval, een ovenschotel. 


Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram aardappels (geschild)
  • 500 gram zuurkool (uit een zakje)
  • 75 gram blue stilton (kaas)
  • 2 zoet-zure appeltjes (ik heb red love-appeltjes* gebruikt)
  • 30 gram rozijntjes 
  • 1 el tijm
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl gedroogde dille
  • 3 el honing
  • 4 el room

* een andere soort voldoet ook prima natuurlijk.  

Aan de slag:

  • Kook de aardappels, giet deze af en stamp ze samen met de room, mosterd, dille en 1 el honing tot een romige puree.
  • Kook de zuurkool zoals op de verpakking aangegeven staat in de appelsap. 
  • Roer de tijm, rozijnen en 1 el honing door de zuurkool en schep in een (niet al te grote) ovenschaal.
  • Verdeel de aardappelpuree over de zuurkool en strijk glad met een lepel.
  • Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd ze in dunnen partjes.
  • Verdeel de partjes (in het kader van het oog wil ook wat) een beetje decoratief over de schotel.
  • Verkruimel de kaas over de appels en sprenkel de rest van de honing over het gerecht.
  • Zet de schotel gedurende 20 minuten in de oven.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.