Borrelbrood met groene pesto, rauwe ham en zongedroogde tomaatjes

Gepubliceerd op 1 januari 2019 om 17:19

Wij zijn enorme borrelaars (voor zover dat een woord is dan). Naar de kroeg voor bier en bitterballen, naar een wijnbar voor goede wijn met kazen en worsten of gewoon lekker thuis met dat wat we maar op voorraad hebben. Dit borrelbrood is ontstaan uit een zogeheten 'we krijgen onverwacht visite, dus wat hebben we nog in huis-moment'. En dat werd dus een met groene pesto, rauwe ham en zongedroogde tomaten gevuld stokbrood. Super makkelijk, snel en, niet geheel onbelangrijk, heel erg lekker!


Recept voor borrelbrood met rauwe ham, zongedroogde tomaatjes en pesto

Ingrediënten voor één borrelbrood:

  • 1 afbakstokbrood
  • een paar el groene pesto* 
  • een paar plakken rauwe ham
  • 5 zongedroogde tomaatjes
  • peper uit de molen

Klik hier voor het borrelbrood
met noten, brie en walnoten.
Ook lekker!

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op de temperatuur zoals aangegeven op de verpakking van het brood.
  • Snijd het (ongebakken) brood in plakken, maar niet helemaal door.
  • Schep in elke inkeping wat groene pesto en stop er een stukje ham en tomaat tussen. 
  • Bak het brood in de oven af zoals dat staat aangegeven op de verpakking.
  • Maal er voor het serveren wat peper over. Pijnboompitjes zouden er ook uitstekend bij smaken. 

Serveer er een lekkere wijn bij (een sapje mag natuurlijk ook, maar da's echt een stuk minder lekker...geloof me).

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.