Borrelbrood met noten, brie en honing

Gepubliceerd op 1 januari 2019 om 17:18

Wij zijn enorme borrelaars (voor zover dat een woord is dan). Naar de kroeg voor bier en bitterballen, naar een wijnbar voor goede wijn met kazen en worsten of gewoon lekker thuis met dat wat we maar op voorraad hebben. Dit borrelbrood is ontstaan uit een zogeheten 'we krijgen onverwacht visite, dus wat hebben we nog in huis-moment'. En dat werd dus een met brie, noten en honing gevuld stokbrood. Super makkelijk, snel en, niet geheel onbelangrijk, heel erg lekker!


Recept voor borrelbrood met noten, brie en honing

Ingrediënten voor één borrelbrood:

  • 1 afbakstokbrood
  • 1 stukje brie (mag gewoon van die goedkope zijn hoor)
  • een handje gemengde noten (walnoten, amandelen, pecan- en hazelnoten voldoen allemaal prima)
  • 2 el honing
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde tijm (vers mag natuurlijk ook)
  • 1 snufje zout

Klik hier voor het borrelbrood met pesto, rauwe ham en zongedroogde tomaatjes. Ook lekker!

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op de temperatuur zoals aangegeven op de verpakking van het brood.
  • Snijd het (ongebakken) brood in plakken, maar niet helemaal door.
  • Snijd de brie in plakken.
  • Hak de noten in grove stukken.
  • Meng in een kommetje de olie met de honing en roer de noten, tijm en het zout doorheen.
  • Verdeel dit notenmengsel over het brood en bak het af zoals aangegeven op de verpakking.

Serveer er een lekkere wijn bij (een sapje mag natuurlijk ook, maar da's echt een stuk minder lekker...geloof me).

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.