Mini kaasbroodjes van blokjes kaas

Gepubliceerd op 27 september 2019 om 17:05

Dit is een recept voor snelle mini kaasbroodjes gemaakt van bladerdeeg en blokjes kaas. Snel klaar, super makkelijk en heerlijk voor bij een avondje Netflix op de bank. Of na een rondje hardlopen, dat mag natuurlijk ook. Maar dat hoeft niet 😂

Vroeger (uit de tijd van toen alles nog beter, mooier en fijner was) vierden mensen nog verjaardagen in kringetjes. En werden er blokjes kaas, plakjes worst en met een beetje geluk gevulde eieren geserveerd. En daar was ook helemaal niks mis mee. Want zeg nou zelf, wat is er lekkerder dan een blokje kaas? Niks toch? 

De echte kaasliefhebbers weten dat er wel degelijk iets is dat lekkerder is. Blokjes gesmolten kaas zijn nóg lekkerder, am I right? Maar omdat die slappe slierten wat lastig in de mosterd dippen, heb ik ze in bladerdeeg verpakt. Die blokjes kaas dus.

En niet één voor één hoor, daar ben ik veel te ongeduldig (en te lui) voor. Nope, ik heb hier een super handige 'mini kaasbroodjes-hack' voor ontwikkeld. In de foto's hieronder kun je zien hoe makkelijk dat gaat. Ik vond het zelf een life-changing uitvinding. Maar ja, wie ben ik?

Deze mini kaasbroodjes zijn zó klaar en doen het uitermate goed op de momenten dat er onverwacht visite langskomt. Je kunt je natuurlijk ook achter de bank verstoppen als er aangebeld wordt en ze allemaal alleen opeten. Of, als de Prins ernaar vraagt, verzinnen dat het er 'altijd al maar drie waren' 😇


Recept voor kleine kaasbroodjes gemaakt van bladerdeeg en blokjes kaas

Ingrediënten voor 9 hapjes:


Stap 1:
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en verdeel de blokjes kaas erover.

 

Stap 2:
Leg het tweede plakje bladerdeeg erover en druk de randjes (rondom de blokjes kaas) goed aan.

 

Stap 3:
Snijd de hapjes los met een pizzasnijder (met een mes kan natuurlijk ook, maar dit geeft een veel leuker effect).

Stap 4:
Smeer de hapjes in met wat ei (of melk).

 

Stap 5:
Strooi de Parmezaanse kaas en de Italiaanse kruiden over de kaashapjes.

Stap 6:
Bak de kaashapjes in 15 minuten goudbruin in een op 220 graden voorverwarmde oven.

De gepersonaliseerde borrelplank kreeg ik samen met verschillende kaassoorten tijdens een domibo georganiseerd door Beemsterkaas. Ben je ook zo dol op kaas bij de borrel? Maak dan ook mijn KaaskoekjesKaasfondue voor bij de borrel of Borrelbrood met noten, brie en honing eens. Super lekker!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.