10 vragen aan ... EEFSFOOD

Gepubliceerd op 13 augustus 2018 om 17:11

Ik volg 'EEFSFOOD' (a.k.a. Eefje Friedhoff) al zo'n beetje vanaf het moment dat ik zelf met Instagram begon*. In eerste instantie vooral vanwege haar foto's van heerlijke gerechten en prachtige baksels, maar inmiddels ook omdat ik me zó kan vinden in de manier waarop zij in het leven staat (en haar volgers een kijkje in dat leven geeft)....

* Grappig detail is dat Eefje mij destijds zelf ook heeft gevraagd om 10 vragen te beantwoorden voor op háár website... 

1. Stel jezelf eens voor….

Hi, ik ben Eefje, 27 jaar en woon in Leiden. Zo lang ik mij kan herinneren ben ik dol op eten. Na de middelbare school deed ik de bakkersopleiding. Fysiek was ik toen een beetje een wrak en besloot na het behalen van mijn diploma niet verder te gaan met een volgende stap. Ik begon met werken en daarnaast stond ik een beetje te hobby'en in mijn eigen keuken. In februari 2014 begon ik mijn EEFSFOOD-Instagramaccount, gewoon voor de leuk. Dit groeide snel, er moest een blog bij! www.eefsfood.nl was geboren en vervolgens kwam er van alles op mijn pad. Ik doe catering vanuit huis, bak taarten voor een restaurant, ik werk samen met bedrijven via mijn blog of IG. Ik fotografeer bij horecagelegenheden en beheer hier ook de social media voor. Op dit laatste ben ik mij momenteel veel aan het storten en daardoor ben ik iets minder in de keuken te vinden dan toen het allemaal begon. Oh, voor ik het vergeet! Ik werk ook nog parttime bij een kookspeciaalzaak!

 

2. Wat is jouw favoriete snack/ ontbijt?

Als ontbijt eet ik heel vaak en graag iets van kwark met granola of havermout. Mijn droomontbijt waar je mij echt wel voor wakker mag maken ziet er een beetje zo uit: een vers croissantje met roomboter en kersenjam, witte pistolet met belegen kaas, zacht gekookt eitje, plukje tuinkers, likje Zaanse mayo en een draai peper. En nog een vers hard broodje met iets als rosbief bijvoorbeeld. En dan met een groot glas jus en een kop thee ernaast. Dol op koffie trouwens, maar bij dit soort ontbijtjes meer fan van thee.
Qua snacks ben ik echt een chips monster! Zou elke dag wel een zak leeg kunnen eten. Dat heb ik ook een tijd minstens 3 keer per week gedaan, en dat heb ik geweten. Ik koop het gewoon niet meer. Heeeeel zelden wel dan bedenk ik van tevoren dat ik het ga kopen en kijk ik er de hele dag naar uit.


3. Wat vind jij echt niet lekker?

Koriander! Gad-ver-damme. Je neemt toch ook geen hap van een blok zeep?

 

4. Welk apparaat/gadget/keukengerei is onmisbaar in jouw keuken?

Een groot scherp koksmes! Ik moet gelijk toegeven dat die van mij niet altijd scherp zijn. Ik krijg echt de kriebels van mensen die een grote ui of een courgette klein staan te snijden met zo’n verschrikkelijk bot klein dun schilmesje. Vriendinnen, als jullie dit lezen. Ja het gaat om jullie! Daarnaast gebruik ik heel regelmatig een foodprocessor, deze zou ik ook niet kunnen missen. Je hakt er mee fijn maar waar ik hem het meeste voor gebruik is het maken van ‘ijs’. Ik heb altijd bevroren fruit in huis. Een paar scheppen kwark erbij en je hebt een top ontbijt!

 

5. Bij welk restaurant moeten wij allemaal een keertje gaan eten?

Dit vind ik echt een hele moeilijke! Ik beland zelf altijd weer bij mijn vaste adresjes. Ik eet heel regelmatig bij City Hall (Leiden) voor mijn favoriete pizza of een heerlijke pasta. Vergeet dan de tiramisu of Limoncellotaart niet als toetje! Ik heb ook een keer gegeten bij Barbecoa in Londen. Een restaurant van Jamie Oliver. Het mag wat kosten, maar dan heb je ook wel een hele toffe ervaring!

 

6. Wat vindt jouw omgeving ervan dat jij een heuse ‘foodie’ bent?

Leuk! De meeste vrienden en familie is het wel gewend. Soms komt er echt weleens een zucht voorbij als ik nog even snel een foto ergens van wil maken. Maar dit doe ik minder vaak dan ‘vroeger’. De benaming 'foodie' vind ik vooral matchen bij het feit dat ik dol ben op eten en er veel mee bezig ben. Ik ben absoluut niet op de hoogte van alle foodtrends en of nieuwe hypes. Het is meer dan eens voorgekomen dat ik iets niet wist ergens over en er vervolgens werd gezegd: maar Eef, je bent toch een foodie?

 

7. Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Eigenlijk overal! Ik ben alleen niet bewust bezig met inspiratie opdoen. Ik kan à la minuut hele toffe dingen bedenken waarvan ik geen idee heb waar dat vandaan komt. Heb ook regelmatig last van teveel ideeën en inspiratie en dat resulteert dan vaak in het maken van niets omdat ik dan niet kan kiezen wat. De struggle is real soms!

 

8. Welke tip heb jij voor mensen die zeggen niet te kunnen koken?

Ahhh, ik haat die uitspraak echt. Ik snap wel dat niet iedereen in de wieg is gelegd om te koken. Maar meestal komt de ‘ik kan niet koken’ uitspraak voort omdat diegene koken ook helemaal niet leuk vindt. Dat vind ik heel iets anders. Ik denk dat iedereen kan koken. En voor de ‘bij mij brand alles aan’ mensen. Zet je vuur wat lager, gebruik een fijne pan en heb wat meer geduld! Begin met simpele en smaakvolle gerechten. En: probeer het gewoon! Daar leer je van. Als het niet lekker is, weer wat geleerd! Wel lekker, +++ punten voor je kookkunsten.

 

9. Welke dromen heb jij nog op het gebied van koken of eten?

Er is eigenlijk niet iets wat nu gelijk in mij opkomt. Is dat gek?

 

10. Wat is jouw succesgerecht? 

Het recept van mijn 'red velvet taart' wordt heel goed bekeken, net als mijn ‘zelf maken: witte chocolade botercrème’. Zelf vind ik vooral mijn 'roerbak noodles met Chinese kool en cola kip' een succes recept of mijn 'Serrano-ham-burgers' bijvoorbeeld. Maar dat komt omdat ik dit zelf echt gigantisch lekker vind. Want hoeveel zoet ik ook bak mijn hart ligt vooral bij hartig.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.