Lekker Gemekker

Gepubliceerd op 25 mei 2019 om 11:04

Ik ben dol (DOL) op geitjes. Om te aaien, te knuffelen en om bovenaan mijn verlanglijstje te hebben staan. Want ja, ik zou serieus zelf wel een geitje willen. Voor op het balkon. Maar omdat ik denk dat het beestje in kwestie daar zelf niet zo heel erg gelukkig van zal worden, heb ik dat idee maar laten varen. Jullie begrijpen dat ik geen seconde hoefde te twijfelen toen ik onlangs door Francine van Heerlijke Happen uitgenodigd werd voor een heuse geitjesbelevingsdag bij melkgeitenhouderij Lekker Gemekker in Andel. En een beleving werd het. Samen met een heleboel andere gezellige foodbloggers maakten we kennis met geitenboer Johan die ons vol passie over zijn bedrijf, zijn geitjes en hun ambachtelijk gemaakte boerenijs van geitenmelk vertelde. 

Geitenijs (jaja, eigenlijk heet het ijs gemaakt van geitenmelk, maar ik vind geitenijs gewoon een leuk woord) had ik nog nooit gegeten. En dat is een gemis kan ik jullie zeggen. Want geitenijs is verrassend lekker. Ik houd heel erg van de sterke smaak van geitenkaas, maar het is juist die smaak waardoor ijs van geitenmelk mij niet zo aan trok. Die angst bleek ongegrond, want er was weinig van die voor geitenkaas zo karakteristieke smaak te bekennen. Het was gewoon lekker ijs. En heerlijk luchtig in vergelijking met roomijs van koeienmelk. Het schijnt ook beter verteerbaar te zijn. En het feit dat er bij Lekker Gemekker alleen maar natuurlijke ingrediënten worden toegevoegd, stemde mij natuurlijk helemaal tevreden.

Na de heerlijke lunch was het dan eindelijk tijd voor mijn persoonlijke hoogtepunt van de dag: er mocht geknuffeld worden. Met geitjes. Met elkaar vast ook, maar daar kwamen we niet voor.
Ik kan er weinig meer over zeggen dan dat ik het iedereen kan aanraden om zo één keer in de zoveel tijd eens goed met een geitje te knuffelen. Of beter nog, met een heleboel geitjes. Daar word je enorm gelukkig van, kan ik jullie vertellen. En behoorlijk zen ook. Daar kan geen yogales tegenop. Alhoewel, ik zag onlangs iets voorbij komen over yoga met geitjes.....
De lunch werd overigens verzorgd door Meat Jess die ons bokjesvlees serveerde vanuit haar super coole foodtruck, Heerlijke Happen (met haar verrukkelijke salades) en Bettine geitenkaas.

Alle mooie foto's zijn trouwens gemaakt door Xander van den Bos
(marketing manager bij Bettine Geitenkaas)


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.