Salade met aardbeien en zoete pesto

Gepubliceerd op 3 mei 2018 13:06

Mijn liefde voor koken heb ik niet van mijn vader (mijn liefde voor eten daarentegen dan weer wel). Veel verder dan een eitje koken op zondag komt hij meestal niet. Gelukkig voor hem (en voor ons) heeft mijn moeder meer talent in de keuken. Zijn enige culinaire hoogstandje is een toetje met gepureerde aardbeien, ijs en slagroom. Veel vaardigheden komen daar niet aan te pas, maar hij serveert het altijd met een elan waar Sergio Herman nog een puntje aan kan zuigen. 
Ik gebruikte de aardbeien vandaag in een zomerse salade met gorgonzola en een zoete pesto (en de rest eet ik vanavond lekker op mijn vaders manier).


Ingrediënten (voor me, myself and I):

  • 25 gram rucola
  • een handje aardbeien
  • een handje cherrytomaatjes
  • een handje walnoten (of andere noten)
  • 50 gram gorgonzola (of andere witte kaas)
  • een paar blaadjes munt
  • 3 tl groene pesto *
  • 1 tl olijfolie van goede kwaliteit
  • 1 tl honing

 

* Zelf pesto maken is helemaal niet moeilijk en véél lekkerder dan uit een potje. Klik op onderstaande link voor het recept:

Aan de slag (nou ja, veel werk is het niet):

  • Snijd de aardbeien in plakjes en halveer de tomaatjes. Brokkel de kaas in kleine stukjes.
  • Roer de olijfolie en de honing door de pesto (hij moet goed schenkbaar zijn).
  • Schep de alle ingrediënten op een bord (een beetje gezellig, het oog wil ook wat) en schenk de pesto eroverheen. 

 

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.