Ontbijt in een glaasje

Gepubliceerd op 1 april 2018 10:37

Dit gezellige glaasje doet het heel leuk op de ontbijttafel. Ik maakte ze voor Pasen, maar wat mij betreft kun je ze gerust het hele jaar serveren. Maar ja, wie ben ik?

Ingrediënten (voor twee personen):

  • Kokoskwark (de 'magere milde kwark met een vleugje kokos' van Campina is enorm aan te raden.
    En nee, ik word niet gesponsord. Mag wel hoor, Campina).
  • 6 lange vingers
  • Sap van 1 mandarijn
  • Een handje frambozen (diepvries voldoet prima)
  • Een handje bosbessen (zie boven, wel even laten ontdooien)
  • Een paar takjes munt (kies hiervoor de kleinste uit het plantje)

Aan de slag:

  • Stamp de lange vingers in kleine stukjes (lukt het best met een vijzel).
  • Begin met een laagje lange vingers in een glaasje.
  • Schep er een paar framboosjes en bosbessen op.
  • Schenk er een eetlepel sap overheen.
  • Daarop schep je twee eetlepels kwark.
  • Herhaal deze laagjes nog een keer.
  • Maak het gerechtje af met de mooiste framboosjes en besjes, een takje munt en wat fijn gemalen lange vingers. 

Eet smakelijk en een fijne dag!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.