Hartverwarmend stoofpotje met chorizo, kikkererwten en paprika

Gepubliceerd op 13 januari 2020 om 19:11

Dit recept heeft geen lange introductie nodig. Het is gewoon een kneiterlekker* gerechtje voor op een koude winterdag. Alhoewel de Spaanse smaken het vast ook prima zouden doen op een warme zomeravond. Slecht verhaal weer dit. Doet een beetje afbreuk aan dit o zo lekkere stoofpotje. Wat ook nog eens super makkelijk te maken is èn binnen 20 minuten op tafel staat.  

*Mijn lover zegt altijd kneiter. Zal wel Schiedams zijn. Of gewoon raar.

Recept voor een Spaanse stoofschotel met chorizo en kikkererwten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 100 gram chorizo
  • 1 blikje kikkererwten à 400 gram
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 125 gram kastanjechampignons
  • 1 blikje tomatenblokjes à 400 gram 
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl komijn (fijn gemalen)
  • 300 ml kippenbouillon (van een blokje)
  • peper en zout naar smaak

Aan de slag:

  • Snijd de chorizo in tweeën en daarna in halve maans-plakjes, snipper de ui en pers de knoflook. De tomaten en paprika mogen in blokjes en de champignons in plakjes (ben ik even blij dat ik niet meer ingrediënten heb die in wat dan ook voor synoniemen gesneden moeten worden).
  • Giet de kikkererwten af in een zeef en spoel ze nog even af met water.
  • Bak de chorizo in een kleine wokpan gedurende een minuut of 3 op een middelhoog vuur. Boter of olie toevoegen is niet nodig.
  • Voeg de knoflook en ui toe en fruit deze aan totdat de ui wat zachter begint te worden.
  • De paprika en de champignons mogen nu ook meegebakken worden. Ook de komijn en het paprikapoeder mogen er nu bij.
  • Voeg ten slotte de tomaten en bouillon toe en breng de boel aan de kook. Draai zodra dit het geval is, het vuur laag en laat het gerecht met een deksel op de pan gedurende zo'n 15 minuten doorpruttelen.

    Serveer het gerecht in een grote kom met wat brood erbij (om het vocht lekker mee op te deppen). 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.