Couscous met gegrilde groenten

Gepubliceerd op 9 april 2018 om 09:26

Jaren geleden werd ik eens uitgenodigd voor een maaltijd bij één van mijn leerlingen thuis. Haar moeder had een uitgebreide Marokkaanse maaltijd voor mij bereid. Voor mij was dit de eerste kennismaking met de heerlijke smaken, geuren en kleuren uit het Midden-Oosten. En dat smaakte absoluut naar meer! Vandaag een makkelijke couscoussalade met gegrilde groenten en vegetarische worstjes. 


Recept voor couscous met gegrilde groenten

Ingrediënten (voor 2 personen en een extra bakje voor de lunch van morgen): 

  • 150 gram couscous
  • Little Willies (worstjes van de vegetarische slager)*
  • 2 paprika's (in verschillende kleuren)
  • 1 rode ui
  • 1 witte ui
  • 3 tenen knoflook (ongeschild)
  • 50 gram zwarte olijven
  • 6 Medjoul-dadels
  • 100 gram witte (schapen)kaas
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 4  tl ras el Hanout-kruiden
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 1 el olijfolie
  • 3 takjes munt (met kleine blaadjes)
  • Peper en zout uit de molen

 

* Oké, ik zal bekennen dat ik deze worstjes in eerste instantie alleen maar had gekocht omdat ze de naam 'Little Willies' hebben gekregen van de vegetarische slager. Ze bleken daarnaast ook nog eens super lekker te zijn. En...mijn eigen carnivoor (a.k.a. de liefde van mijn leven) had deze eerste keer niet eens door dat het hier om een vleesvervanger ging! 


Aan de slag:

  • Warm de oven voor op 210 graden.
  • Snijd de paprika's en uien in grove stukken en leg deze op een met bakpapier beklede oven.
  • Leg de worstjes en de knoflooktenen erbij. De knoflooktenen worden in de schil gepoft.
  • Besprenkel de groenten met olijfolie en strooi het knoflookpoeder en de helft van de ras el Hanout-kruiden erover. Maal er ook wat peper en zout uit de molen overheen.
  • Hussel de boel flink door elkaar en bak het gerecht in ongeveer 20 minuten gaar (en bruin).
  • Bereid de couscous zoals beschreven op de verpakking.
  • Halveer de tomaatjes, snijd de dadels en olijven fijn en de kaas in blokjes. Roer dit door de couscous heen. Ook de rest van de ras el Hanout-kruiden mag er nu doorheen.
  • Knijp de knoflook uit hun velletjes en snijd deze in kleine stukjes. ook dit mag door de couscous heen worden geschept.
  • Serveer de couscous met daarop de groenten en de worstjes in een grote schaal. De muntblaadjes strooi je er op het laatste moment overheen.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.