Gevulde paprika's

Gepubliceerd op 3 juni 2018 21:19

Ik ben dol op paprika. Mijn wederhelft kan deze rode rakkers (of de geel/ groene varianten, maar dat bekt minder lekker) helaas niet zo waarderen. Toch moet hij er af en toe aan geloven. Omdat ik ze wel lekker vind. En ik ben de baas. Ehm...en ik kook bedoel ik natuurlijk. 
Deze exemplaren heb ik gevuld met gehakt, maïs en Mexicaanse kruiden. Ik vond ze heerlijk. Vriendlief ook. Echt. Ik zweer het. Oké, hij heeft de vulling eruit gegeten. Maar die vond ie dan ook echt erg lekker. 


Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 gram biologisch gehakt
  • 4 kleine rode paprika's
  • 1 klein blikje mais à 150 gram
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl komijn
  • 1 tl mild paprikapoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • peper en zout

Ik serveerde er polenta-chips bij. Deze waren verrukkelijk (al zeg ik het zelf), maar best omslachtig om te maken. Dat receptje behoeft dus nog wat aandacht voordat ik het online zet. Tot die tijd zou ik kiezen voor een ander bijgerecht. Aardappeltjes met tijm en knoflook bijvoorbeeld!

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 225 graden
  • Snijd de kapjes van de paprika's af en ontdoe de paprika's met een scherp mesje van de zaadlijsten (zorg ervoor dat de 'paprika-bakjes' heel blijven).
  • Strooi in elke paprika wat geraspte kaas (in totaal ongeveer de helft van alle geraspte kaas).
  • Maal de komijn even fijn in de vijzel (echt onmisbaar in elke keuken wat mij betreft).
  • Pers de knoflook en snipper de ui fijn. Fruit beide aan in de olijfolie. 
  • Voeg het gehakt toe en bak dit tot het net niet meer rauw is. Voeg de kruiden en de mais toe en roer even goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Schep het gehaktmengsel in de paprika's en verdeel de overgebleven kaas erover.
  • Druk de dekseltjes terug op de paprika's en zet ze in een ovenschaal gedurende zo'n 20 minuten in de oven. 

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.