Vegetarische tagliatelle Bolognese

Gepubliceerd op 7 januari 2018 om 00:00

Vleesvervangers... ik blijf het een lastige vinden. In mijn optiek eet je of vlees òf niet. Er zijn zoveel heerlijke vegetarische opties, dat het echt niet nodig is om vlees te vervangen voor iets wat daar qua smaak of structuur op lijkt. Maar ik ben dan ook niet zo'n grote vleeseter. Ik eet net zo lief vegetarisch. Mijn wederhelft daarentegen at toen ik hem net kende elke dag vlees. Hij haalde z'n neus op voor vegetarische gerechten en vroeg mij standaard of ik niet iets vergeten was. Door het vlees te vervangen voor die zogeheten 'vleesvervangers' kreeg ik hem zover dat hij het minder erg vond om vegetarisch te eten.
Inmiddels eten wij zo'n 3 à 4 keer per week vegetarisch. Meestal zonder vleesvervangers overigens.

Recept voor vegetarische tagliatelle Bolognese

Tagliatelle Bolognese zoals deze hoort te smaken. Maar dan zonder vlees. Mèt kan overigens ook hoor....dan begin je lekker met spekjes en vervang je het vegetarische gehakt door de originele variant. En runderbouillon i.p.v. de groentebouillon. Net zo makkelijk. Net zo lekker.


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 300 g (winter)wortels
  • 1 stengel bleekselderij
  • olijfolie
  • 350 gram Quorn fijngehakt (2 verpakkingen van 175 gram)
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 250 ml rode wijn (en een glas extra voor tijdens het koken..om in de stemming te komen)
  • 250 ml groentebouillon (van tablet)
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • 400 gram tagliatelle
  • Parmezaanse kaas (zelf raspen...veel lekkerder)
  • peper en zout (naar smaak)

Aan de slag...

  • Pers de knoflook, snipper de ui en snijd de wortel en bleekselderij in plakjes/ boogjes.
  • Bak de groeten in de olijfolie en voeg het vegetarische gehakt toe.
  • Voeg de tomatenpuree en de Italiaanse kruiden toe en bak een paar minuutjes mee.
  • Blus de boel af met de wijn en giet de bouillon erbij.
  • Ten slotte mogen de tomatenblokjes in de pan en laat je het geheel nog (minstens) een kwartiertje op een laag pitje doorsudderen. Voeg peper en zout naar smaak toe (persoonlijk hoeft dat voor mij niet zo, de bouillon is al zout genoeg).
  • Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking (beet)gaar.
  • Serveer de tagliatelle met de saus erover en maak het geheel af met wat geraspte parmezaan.

Buon appetito!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.