Vegetarische tagliatelle Bolognese

Gepubliceerd op 7 januari 2018 00:00

Tagliatelle Bolognese zoals deze hoort te smaken. Maar dan zonder vlees. Mèt kan overigens ook hoor....dan begin je lekker met spekjes en vervang je het vegetarische gehakt door de originele variant. En runderbouillon i.p.v. de groentebouillon. Net zo makkelijk. Net zo lekker.

Ingrediënten (voor 4 personen)

 

Aan de slag...

  • Pers de knoflook, snipper de ui en snijd de wortel en bleekselderij in plakjes/ boogjes.
  • Bak de groeten in de olijfolie en voeg het vegetarische gehakt toe.
  • Voeg de tomatenpuree en de Italiaanse kruiden toe en bak een paar minuutjes mee. 
  • Blus de boel af met de wijn en giet de bouillon erbij.
  • Ten slotte mogen de tomatenblokjes in de pan en laat je het geheel nog (minstens) een kwartiertje op een laag pitje doorsudderen. Voeg peper en zout naar smaak toe (persoonlijk hoeft dat voor mij niet zo, de bouillon is al zout genoeg).
  • Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking (beet)gaar.
  • Serveer de tagliatelle met de saus erover en maak het geheel af met wat geraspte parmezaan.

Buon appetito!


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.