Cake met courgette en verstopte eieren

Gepubliceerd op 26 juni 2020 om 15:36

Als 'baas', 'founder' of voor mijn part 'CEO' van de swiepswoepswap, heb ik natuurlijk een aardige vinger in de pap waar het de verdeling van deze gezellige receptenuitwisseling voor foodbloggers betreft. Het was dan ook niet geheel toevallig dat ik mezelf deze 7e (!) editie had gekoppeld aan die leuke Tamara van het foodblog Aan Tafel Met Tammie. Haar website staat namelijk vol met Indische gerechten en daar doe ik vooral mijn huisgenoot een groot plezier mee. Wat is er dan Indisch aan deze courgettecake, hoor ik je denken? Nou. Ehm. Precies niks eigenlijk. Maar hij leek me zo lekker, dat ik m'n plannen omgooide en op de Italiaanse toer ging. De cake van Tamara heb ik overigens ook  veritaliaanst (ja, dat is een woord), door de feta te vervangen door Parmezaanse kaas en er nog meer Italiaanse smaken aan toe te voegen. En er zitten dus hele gekookte eieren in. Lekker jaren 80. Ik hou d'r van.

Recept voor een hartige Italiaanse cake met courgette en verstopte eieren

Ingrediënten voor een cake van normaal formaat:

  • 3 eieren
  • 1 grote courgette
  • 25 gram zongedroogde tomaatjes op olie
  • 25 gram zwarte olijven zonder pit
  • 3 teentjes zwarte knoflook van Floky (optioneel)

  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • 75 ml olijfolie
  • 2 eetlepels Italiaanse gedroogde kruiden(mix)
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • peper en zout uit de molen

  • 100 gram geraspte kaas (pittig)
  • 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 200 gram bloem
  • 5 gram bakpoeder

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Kook 2 eieren hard (ongeveer 8 minuten in kokende water). Laat schrikken en pel ze.
  • Rasp de courgette en laat hem in een vergiet een half uurtje uitlekken.
  • Hak de zongedroogde tomaatjes, olijven en zwarte knoflook fijn en schep deze door de courgette

  • Klop de eieren schuimig en mix daarna de melk, olijfolie en kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer de kaas , bloem en het bakpoeder toe aan het eimengsel.
  • Schep de courgette erdoorheen en roer goed.
  • Bekleed een cakeblik van standaard formaat met bakpapier. Tip:  Ik maak het bakpapier een beetje nat, verfrommel het, trek het weer een beetje glad en leg het dan in de bakvorm. Op deze manier kun je het bakpapier goed in alle hoeken drukken. 
  • Schep 1/3 van het beslag in de cakevorm. Leg de twee gekookte eieren er in de lengte op en druk een beetje aan.
  • Verdeel de rest van het beslag over de eieren en strijk de bovenkant mooi glad. 
  • Bak de cake in zo'n 45 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  • Laat hem wat afkoelen, voordat je hem aansnijdt. 

« 

Reactie plaatsen

Reacties

Tamara
14 dagen geleden

Zo leuk dat je deze gemaakt hebt!! :-) Jippie!

Ilona
12 dagen geleden

Ha ha swiepswoepswap-baas! En dit lijkt me dus echt superlekker. Ook handig inderdaad om plakjes in te vriezen.