Vegetarische rode koolburgers

Gepubliceerd op 15 maart 2019 om 17:39

Als kind kon je mij geen groter plezier doen dan met een lekker stukje vlees. Van karbonades tot gehaktballen of lekker sappige biefstukken. Ik vond het allemaal even heerlijk. De laatste jaren had ik daar echter steeds minder behoefte aan en tegenwoordig eet ik net zo lief vegetarisch. En hoewel mijn wederhelft mijn vegetarische kookkunsten steeds meer begint te waarderen, zegt hij toch vaak 'iets' te missen. En wat dat 'iets' dan is? Dat kan hij ook niet goed benoemen. Ik denk dat het vooral om de structuur of bite van vlees gaat. Deze burgers van rode kool vielen gelukkig enorm in de smaak bij die carnivoor van mij. kan ook haast niet anders, want ze zijn gewoon super lekker. Helemaal in combinatie met een versgebakken harde witte bolletjes (kant-en-klaar mag natuurlijk ook) en mijn appel-uienchutney en peterselie-yoghurt dip met za'atar

Recept voor vegetarische rode koolburgers met uienchutney en yoghurtdip 

Ingrediënten voor 6 burgers:


        Voor de burgers:

  • 150 gram (ongekookte) rode kool
  • 100 gram aardappel (geschild en geraspt)
  • 40 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 (klein) ei
  • 1/2 teentje knoflook (geperst)
  • 1 tl ras el hanout (specerijen)
  • peper en zout
  • boter om in te bakken

Aan de slag:

  • Maal de rode kool en aardappel fijn in een kleine keukenmachine of hakmolentje.
  • Schep het kool-aardappelmengsel in een fijne zeef en zet deze op een grote kom. Druk met de bolle kant van een lepel zoveel mogelijk vocht eruit. 
  • Schep het mengsel in een kom en voeg het bakmeel, ei, de kaas, knoflook en ras el hanout toe. schep het mengsel goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  • Knip 5 stukken bakpapier uit van ongeveer 10 bij 10 cm en schep op elk stukje papier 50 gram van het mengsel. Vorm hier platte ronde burgers van (dit gaat het best met een kookring met een diameter van 8 cm).
  • Laat de burgers ongeveer 30 minuten opstijven in de vriezer.
  • Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de burgers op een middelhoog vuur goudbruin en gaar (ongeveer 5 minuten per kant).

Reactie plaatsen

Reacties

Esther
5 jaar geleden

Deze ga ik 't weekend proberen! Gewoon omdat het kan haha!