Kruidenboter met sinaasappel en tijm

Gepubliceerd op 26 januari 2019 om 13:16

Er komt weinig koken aan te pas, maar ik wil jullie het recept voor een goede kruidenboter toch niet onthouden. Al is het alleen maar om ervoor te zorgen dat niemand meer die meuk van de supermarkt gaat kopen. Want die lijkt nergens op. En al helemaal niet op kruidenboter. Deze variant is lekker fris door de sinaasappel. Weer eens wat anders. 


Recept voor kruidenboter met sinaasappel en tijm

Ingrediënten voor 250 gram kruidenboter:

  • 1 pakje boter à 250 gram
  • 1 teentje knoflook
  • een handje verse tijm
  • rasp van 1 (biologische) sinaasappel
  • zeezout uit de molen

 

Aan de slag:

  • Laat de boter buiten de koelkast zacht worden (in de magnetron kan ook, maar dit gaat meestal te snel. Ik heb ook geen magnetron, dus dat maakt de keuze een stuk makkelijker).
  • Pers de knoflook en rits de blaadjes van de tijm.
  • Roer bovenstaande ingrediënten samen met de sinaasappelrasp door de boter en breng op smaak met wat zeezout. Ik houd persoonlijk wel van een lekkere zoute boter, maar da's een kwestie van smaak. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.