Ovenschotel met witlof, gehakt en aardappels

Gepubliceerd op 11 februari 2019 07:37

Soms heb je van die gerechten die bovenverwachting lekker zijn. Dat je eigenlijk maar wat aan het doen bent en dat het eindresultaat dan super lekker is. Dat was zeker het geval met deze ovenschotel van witlof, gehakt en aardappels. Een kwestie van een beetje van dit, een beetje van dat en goed proeven tussendoor. De kruiden maken dat dit gerecht nèt even anders dan anders is.  Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.


Recept voor een ovenschotel met witlof, gehakt en aardappels

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 400 gram kruimig aardappels
  • 250 gram (vega)gehakt
  • 2 à 3 stronken witlof
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 20 gram roomboter
  • 50 ml melk
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2 el (zoete) chilisaus
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl korianderzaad (ketoembar)
  • 1 tl kerriepoeder
  • peper en zout naar smaak

Aan de slag:

  • Schil de aardappels en kook ze in zo'n twintig minuten gaar. Giet af en zet ze met een deksel op de pan weg om droog te stomen.
  • Zet de oven op de grillstand (250 graden) en verwarm hem voor.
  • Snijd de witlofblaadjes los van de stonk (de kern is bitter en gebruik je niet) en snijd ze klein.
  • Pers de knoflook en snipper de ui.
  • Verhit een wok of hapjespan en bak daarin het gehakt even rul. Doe de knoflook en ui erbij en bak even mee. ook de witlof mag er nu bij.
  • Voeg na een paar minuutjes de chilisaus en de kruiden toe en roer even goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Stamp de aardappels samen met de roomboter en melk tot een romige puree. Breng op smaak met wat zout.
  • Schep het witlof-gehaktmengsel in een ovenschaal en bedek met de aardappelpuree. 
  • Strooi de kaas erover en laat het gerecht in ongeveer 3 minuten goudbruin worden onder de hete grill.

    Eet smakelijk!

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.