Polentachipjes

Gepubliceerd op 3 juni 2018 16:51

Deze chipjes van polenta (=maismeel) zijn een heerlijke vervanger voor patat. Niet direct gezonder, maar weer eens wat anders. Meer heb ik er niet over te melden geloof ik. 


Ingrediënten voor 2 personen:

  • 50 gram instant polenta
  • 200 ml groentenbouillon (van een half blokje)
  • een klontje roomboter
  • een handje Parmezaanse kaas
  • olie (om in te frituren)

Aan de slag:

  • Breng de groentenbouillon aan de kook en roer de polenta erdoorheen.
  • Laat op het kleinste pitje en op de laagste stand, tien minuten wellen (af en toe even doorroeren).
  • Roer de roomboter en de Parmezaanse kaas er doorheen en laat afkoelen. 
  • Maak een bord een beetje nat met water er schep de polenta daarop. Druk dit goed (en zo plat mogelijk) aan en laat dit nog even verder afkoelen.
  • Je zult merken dat de polenta nu vrij stevig en compact geworden is. 
  • Gebruik een stekertje (een borrelglaasje voldoet ook prima) om er vormpjes uit te steken.
  • Verhit een laagje olie in een koekenpan en frituur de chipjes hierin tot ze mooi goudbruin van kleur zijn.
  • Laat de chipjes uitlekken op keukenpapier.
  • Strooi er wat zeezout over en serveer direct. 

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.