Geroosterde bloemkoolroosjes met tijm en gepofte knoflook

Gepubliceerd op 10 februari 2019 11:36

Als kind hield ik niet zo van bloemkool. Dat maakte ook niet uit, want ik wist mijn moeder er altijd van te overtuigen dat ik keurig opgeschept had (viel toch niet op tussen die bleke aardappels). Ik heb sinds kort ontdekt dat ik geroosterde bloemkool wel heel lekker vind. Deze versie met tijm en gepofte knoflook doet het ook heel goed wanneer je gasten krijgt. 


Recept voor geroosterde bloemkoolroosjes met tijm en gepofte knoflook

Ingrediënten voor 4 - 6 personen:

  • 1 kleine bloemkool 
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 2 el olijflolie
  • 1 el tijm (vers of gedroogd)
  • peper en zout uit de molen
  • chilipeper uit de molen
  • 6 tenen knoflook in schil

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden
  • Meng de olie, geperste knoflook, tijm, peper en zout door elkaar.
  • Snijd de bladeren los van de bloemkool
  • Snijd de bloemkool in roosjes.
  • Schep de kruidenolie door de bloemkool. 
  • Leg de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de teentjes knoflook (in schil) tussen de roosjes. 
  • Rooster de roosjes gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven. 
  • Voor een extra bruin kleurtje heb ik de laatste minuutjes de gril aan gezet. Hier moet je echt bij blijven staan, want voor je het weet is je bloemkool zwartgeblakerd. 
  • Knijp de gepofte knoflook uit boven de bloemkoolroosjes.

    Eet smakelijk!

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.