IJsschotsen van vanillevla met vers fruit
Op zoek naar anders-dan-anders recepten met (geiten)melkproducten, kwam ik uit op het idee voor een bark met (geiten)yoghurt. Nu had ik nog nooit van een zogeheten bark gehoord, maar een zoektochtje op het wereldwijde web leerde mij dat het hier gaat om een heuse trend. Want na de frozen yoghurt, lijkt de bark terrein te gaan winnen. Even voor de duidelijkheid, een bark is dus niets anders dan een plak bevroren yoghurt (of vla in dit geval) opgeleukt met wat vers fruit, nootjes of andere verse ingrediënten. Maar aangezien de naam mij doet gruwelen, heb ik deze koude snack omgedoopt tot "IJsschotsen*" (wat naar mijn idee de lading ook veel beter dekt). Heerlijk als gezond tussendoortje of om op een warme zomerdag mee te ontbijten. Ik maakte deze schotsen van de geitenvanillevla van Den Eelder en da's echt een aanrader kan ik jullie vertellen. Mocht je die geitenvla nou toch wat spannend vinden, dan kan dit recept uiteraard ook van de koeienvariant gemaakt worden.