Mango-kokosijs met mandarijn

Gepubliceerd op 14 april 2019 om 17:41

Ik had ooit een ijsmachine die ik met enige regelmaat gebruikte. Toen kocht ik een KitchenAid standmixer in de kleur pistache (gevalletje liefde op het eerste gezicht) en daar kreeg ik een ijsmachine bij. Ik maak nou ook weer niet zoveel ijs dat ik er twee nodig heb, dus de oude kon weg. Die van KitchenAid vond ik echter niet zo handig, dus die heb ik verkocht. Lang verhaal kort, ik ging van twee ijsmachines naar geen ijsmachine. Voor het maken van deze overheerlijke tropische verrassing met mango, mandarijn (of sinaasappel) en kokos heb je gelukkig helemaal geen ijsmachine nodig. Super makkelijk. Het enige nadeel is dat het zo lekker is. Te lekker. Als in...ik neem nog een bakje :-)

Recept voor ijs van gecondenseerde melk, mango, mandarijn en kokos

Ingrediënten voor 1 1/2 liter ijs:

  • 1 blikje gecondenseerde melk à 397 ml
  • 500 ml slagroom
  • 1 mango (en nog wat extra voor de garnering)
  • 150 ml mandarijn- of sinaasappelsap
  • 50 gram kokos

    Voor de garnering (optioneel):
  • wat schijfjes verse mango
  • gehakte pistachenootjes
  • gehakte witte chocolade
  • een klein schepje limoncurd
  • een paar blaadjes verse munt

Aan de slag:

  • Pers de mandarijnen (of sinaasappels uit) totdat je ongeveer 150 ml sap hebt.
  • Maak de mango schoon en pureer deze samen met het mandarijnsap met een staafmixer.
  • Klop de slagroom bijna helemaal stijf.
  • Spatel de mango-mandarijnpuree en de gecondenseerde melk door de slagroom.
  • Giet het ijs in gezellige vormpjes of gewoon in een plastic bakje. 

    Serveer het ijs zoals je wilt. Gewoon uit de bak eten kan ik ook van harte aanbevelen. 

« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.