Koude Aziatische komkommer-avocadosoep

Gepubliceerd op 12 september 2018 14:15

Tja, wat zal ik hier eens over zeggen. Dit is een gewoon een heel lekker soeppie. Koud, dat wel. Dus wellicht wat minder geschikt voor in de winter. Des te lekkerder om aan je gasten te serveren tijdens een etentje op een warme zomeravond. Ik hou zo van deze smaken: het frisse van de komkommer, het romige van de avocado, het zoete van de kokos, het ziltige van de vissaus, het zure van het limoensap en de pittige curry pasta om het af te maken. 


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 komkommers
  • 1 rijpe avocado
  • 15 gram verse koriander (blaadjes en steeltjes)
  • een stukje verse gember van ongeveer 2 cm
  • 2 el Thaise groene currypasta*
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el vissaus
  • het sap van een halve limoen
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 1 tl laos (gemalen galangal)*
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 4 Kaffir-limoenblaadjes*
  • 250 ml koud water
  • 100 ml heet water
  • rode peper uit de molen (optioneel)

* Te koop bij de toko of de grotere supermarkt.

 

Aan de slag:

  • Snijd een paar plakjes van de komkommer en leg apart.
  • Schil de rest van de komkommer, de gember en de avocado (en vergeet de pit er niet uit te halen). Snijd de komkommer in grote stukken.
  • Los het bouillonblokje op in het hete water.
  • Schep, gooi, schenk, kieper, doe, pleur (voor de Rotterdammers onder ons pleurT) alle ingrediënten in de blender en laat hem draaien tot de soep mooi glad gepureerd is.
  • Serveer de soep met de plakjes komkommer, wat chilipeper uit de molen en een paar blaadjes koriander*

Eet smakelijk!

 

* en mocht je net zoals ik vergeten te zijn om wat blaadjes koriander apart te houden, dan voldoet peterselie ook. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.