Salades

Salades....heerlijk (met een wijntje) voor op een zomerse avond in de tuin (of in ons geval, op het balkon).

Pastasalade met pesto en makreel

In de zomer staat er hier regelmatig een pastasalade op het menu. Makkelijk te maken, snel klaar en heerlijk in combinatie met een wijntje in de zon op het balkon (of voor de bofferds onder ons, in de tuin). 

Lees meer »

Venkelsalade met sinaasappel en tijm

Tot een jaar of vijf geleden had ik nog nooit venkel gegeten. Althans, niet bewust. Inmiddels behoort venkel tot mijn favoriete groenten. Als soep, door de risotto of, zoals in dit recept, in een salade. Ik ben dol op die frisse, anijsachtige smaak en het staat hier dan ook heel regelmatig op tafel!

Lees meer »

Witlofsalade met appel en ei

Je zou het misschien niet zeggen, maar in mijn studententijd kon ik echt niet koken. Ik woonde samen met mijn beste vriendinnetje op een etage in Rotterdam (héél gezellig) en ons eten bestond meestal uit aardappels, groenten (bij voorkeur iets à la crèmerigs) en een visstick. Lang leve de Knorr wereldgerechten die rond die tijd hun opwachting maakten. Dat leek tenminste nog ergens op. Witlofsalade was destijds ons succesgerecht. Het bestond uit witlof, ham, ei, een appel en heel veel mayonaise. En we aten het met bakken tegelijk! Het recept is in de loop der jaren wel iets aangepast (lees: verbeterd), maar het behoort nog steeds tot mijn lievelingseten. Ook lekker met walnoten en gorgonzola!

Lees meer »