Ontbijt

Het ontbijt wordt vaak de belangrijkste maaltijd van de dag genoemd. Iets met energie opdoen voor de rest van de dag geloof ik. Op werkdagen sla ik mijn ontbijt echter liever over. Geen tijd, maar ook echt vaak geen trek zo op de vroege morgen. In het weekend pak ik daarom graag extra uit en maak ik het liefst een bijzonder ontbijtje voor mij en mijn lief klaar. 


Ananas-kokosyoghurt

Ik kreeg van Albert Heijn de opdracht om te laten zien dat gerechten zonder suiker ook heel lekker zijn. Deze heerlijke ananas-kokosyoghurt heeft een heerlijke fris-zoete smaak en heeft inderdaad geen zoete toevoeging nodig!

Lees meer »

Boekweit pannenkoekjes

Deze pannenkoekjes van boekweitmeel met banaan, kokos en vers fruit doen het hier altijd goed als ontbijt. Lekker, super makkelijk en heel voedzaam (ik zit meestal tot het avondeten vol).

Lees meer »

Wafels met blauwe bessen en pistache

Als ik had geweten dat het zó makkelijk was om zelf wafels te bakken dat had ik dat al veel eerder gedaan (en dan was ik nu waarschijnlijk tonnetje rond geweest). Ik kreeg vorige week een tè schattig tosti-apparaatje van mijn moeder (waar precies 1 tosti in past). Nader onderzoek leerde mij dat ik er ook wafels in kan bakken. Nu leek me dat altijd een nogal ingewikkeld gebeuren, maar zoals gezegd blijkt dat dus reuze mee te vallen. Het lastigste was nog om te besluiten welk recept ik ervoor zou gaan gebruiken (elke internetbakker heeft een eigen recept ontdekte ik). Ik heb uiteindelijk gekozen voor het recept van 'Rutger Bakt'. Hij heeft in 2013 'Heel Holland Bakt' gewonnen, dus die heeft er wel verstand van, dacht ik zo. https://www.rutgerbakt.nl/ 

Lees meer »

Tropische smoothie

Smoothies, ik ben er dol op! Een heerlijke manier om heel veel fruit (of groente) binnen te krijgen. Deze tropische verrassing doet me denken aan witte stranden, palmbomen en zo'n verse kokosnoot met een rietje om loom uit te lurken. En dat ik dan mooi gebronsd en super slank in een hangmat bevallig lig te zijn. Op mijn allercharmantst. Bij dat laatste gaat het al mis (stel je zo'n veel te vaak om zijn as gedraaide hangmat voor met mij als worstje daarin gefrommeld). Ik heb het geduld niet om mooi bruin te worden en super slank zal ik ook nooit worden. Alhoewel...misschien wel als ik de rest van mijn leven alleen nog maar smoothies drink...

Lees meer »

Ontbijt in een glaasje

Dit gezellige glaasje doet het heel leuk op de ontbijttafel. Ik maakte ze voor Pasen, maar wat mij betreft kun je ze gerust het hele jaar serveren. Maar ja, wie ben ik?

Lees meer »

Ontbijttaartjes met spek en ei

Bij een zondags ontbijtje mag een eitje niet ontbreken. Gekookt, gebakken of gepocheerd...het is mij om het even. Deze gezellige exemplaren doen het ook heel leuk op een lunchbuffet of bij de paasbrunch. Succes verzekerd!

Lees meer »

Pannenkoeken met peer en kokos

Deze peren noemen ze buitenbeentjes bij de Albert Heijn. Omdat ze minder goed gelukt zijn. Als peer. Elders zouden ze worden weggegooid, maar bij de Appie kun je ze voor een fijn prijsje kopen. Ze smaken er niet minder om. Ik heb er vandaag heerlijke pannenkoekjes mee gebakken. Met kokos, kaneel en peer dus. Wat nou buitenbeentjes!

Lees meer »

Wentelteefjes met appel en kaneel

Als kind kon niets mij zo gelukkig maken als de geur van verse appeltaart. Die van mijn oma dan. Want ik was ervan overtuigd dat mijn oma de lekkerste appeltaarten van de hele wereld bakte.Wanneer ik deze wentelteefjes met appel en kaneel eet, ben ik weer even terug in de keuken van mijn oma. Die overigens met haar 104 jaar geen appeltaarten meer kan bakken, maar nog steeds de liefste oma van de hele wereld is.

Lees meer »