Ontbijt

Het ontbijt wordt vaak de belangrijkste maaltijd van de dag genoemd. Iets met energie opdoen voor de rest van de dag geloof ik. Op werkdagen sla ik mijn ontbijt echter liever over. Geen tijd, maar ook echt vaak geen trek zo op de vroege morgen. In het weekend pak ik daarom graag extra uit en maak ik het liefst een bijzonder ontbijtje voor mij en mijn lief klaar. 


Ontbijt in een glaasje

Dit gezellige glaasje doet het heel leuk op de ontbijttafel. Ik maakte ze voor Pasen, maar wat mij betreft kun je ze gerust het hele jaar serveren. Maar ja, wie ben ik?

Lees meer »

Ontbijttaartjes met spek en ei

Bij een zondags ontbijtje mag een eitje niet ontbreken. Gekookt, gebakken of gepocheerd...het is mij om het even. Deze gezellige exemplaren doen het ook heel leuk op een lunchbuffet of bij de paasbrunch. Succes verzekerd!

Lees meer »

Pannenkoeken met peer en kokos

Deze peren noemen ze buitenbeentjes bij de Albert Heijn. Omdat ze minder goed gelukt zijn. Als peer. Elders zouden ze worden weggegooid, maar bij de Appie kun je ze voor een fijn prijsje kopen. Ze smaken er niet minder om. Ik heb er vandaag heerlijke pannenkoekjes mee gebakken. Met kokos, kaneel en peer dus. Wat nou buitenbeentjes!

Lees meer »

Wentelteefjes met appel en kaneel

Als kind kon niets mij zo gelukkig maken als de geur van verse appeltaart. Die van mijn oma dan. Want ik was ervan overtuigd dat mijn oma de lekkerste appeltaarten van de hele wereld bakte.Wanneer ik deze wentelteefjes met appel en kaneel eet, ben ik weer even terug in de keuken van mijn oma. Die overigens met haar 101 jaar geen appeltaarten meer kan bakken, maar nog steeds de liefste oma van de hele wereld is.

Lees meer »