Griekse yoghurt met gebakken appel

Gepubliceerd op 20 augustus 2018 12:39

Een lekker (wat zeg ik, verrukkelijk bedoel ik eigenlijk) ontbijt hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dit ontbijtje was er één uit de serie 'wat heb ik nog, wat moet er op en wat kan ik daarvan maken?'. De appel kreeg ik van mijn buurman. Een beetje zuur was ie wel (zowel de buurman als de appel), maar daarom juist erg geschikt voor dit gerechtje. Niet heel gezond met die suiker erbij, maar ik beweer gelukkig ook nergens dat ik een #healthychick of #fitgirl ben. 


Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 1 appel
  • 1 handje blauwe bessen
  • 3 el Griekse Yoghurt
  • een handje gepofte rijst *
  • een klein klontje (room)boter
  • 1 tl suiker
  • 1 tl kaneel

* Wanneer je geen gepofte rijst in huis hebt, voldoet een handje granola, gehakte noten of muesli/ cruesli natuurlijk ook. 

Aan de slag:

  • Schil de appel, ontdoe hem van zijn klokhuis en snijd in kleine stukjes.
  • Meng de suiker en kaneel door de stukje appel. 
  • Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de appel totdat deze een beetje zacht begint te worden.
  • Bak de blauwe bessen nog heel even mee (echt niet langer dan 30 seconden, anders houd je niks meer over). 
  • Serveer het warme fruit met een paar scheppen Griekse Yoghurt en de gepofte rijst erover.

Eet smakelijk en een fijne dag! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.