Appel-kaneel muffins

Gepubliceerd op 25 maart 2018 09:16

Er lag nog één appel in de fruitschaal. "Eet mij", leek hij te roepen.
Ik had er al bijna mijn tanden in gezet, toen ik een beter idee kreeg. 
Appel-kaneel muffins, daar had ik trek in. Van die luchtige. 

Ik vind ze uitermate goed gelukt. Voor herhaling vatbaar!


Ingrediënten (voor zo'n 12 kleine muffins)

  • 90 gram bloem 
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1 snufje kaneel
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 zakje bakpoeder
  • 50 gram suiker
  • 40 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 1/2 ei (geklutst)
  • 60 ml melk
  • 1 zoetzure appel (geschild en in kleine stukjes gesneden)

 

Ingrediënten voor de topping:

  • 50 gram boter
  • 40 gram suiker
  • 2 tl kaneel

 

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Vet de muffinvormpjes in met een bakspray of een beetje roomboter.(ik heb voor deze muffins een siliconenvorm gebruikt voor 12 muffins met een diameter van 5 cm).
  • Zeef de bloem, zout, bakpoeder, kaneel en nootmuskaat in de beslagkom. 
  • Klop de boter en suiker tot een romige massa (met een mixer kan natuurlijk ook, maar ik vond een garde sportiever. Koken is het nieuwe sporten).
  • Voeg het ei toe en klop nog even verder.
  • Voeg nu om en om een deel melk en een deel van het bloemmengsel en blijf kloppen (voor mij geen sportschoolabonnementje meer).
  • Schep met de spatel de stukje appel door het beslag.
  • Vul de muffinvormpjes voor 2/3 met het beslag en bak de muffins gaar en goudbruin in ongeveer 18 minuten (kijk na een minuut of 15 of ze al bruin beginnen te kleuren). 
  • Laat de muffins buiten de oven afkoelen.
  • Laat intussen de boter smelten in een klein pannetje.
  • Roer de suiker en kaneel door de gesmolten boter. 
  • Dip de afgekoelde muffins in het suiker-botermengsel en laat verder afkoelen.

 

Geniet ervan!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.