Ciabatta met kruidige vegakip

Gepubliceerd op 16 augustus 2018 12:28

Er gaat in deze zomermaanden geen week voorbij of er vindt wel ergens een food(truck)festival plaats. In mijn eigen stadje Rotterdam kun je deze periode je lol op bij bijvoorbeeld Trek, Rrrollend, CuliNESSE, Rotterdamse kost of het Marokkaanse Djemaa el Fna. Zo'n festival is natuurlijk dé manier om allemaal lekkere nieuwe hapjes en drankjes te proberen. 
Ook bij mijn vrienden van de Albert Heijn  staat deze maand in het teken van 'Festivalfood', eten wat zo uit 't handje gegeten kan worden. Deze broodjes met vegetarische stukjes (die verdacht veel op kip lijken), zijn daar uitermate geschikt voor!

* Dit recept is gebaseerd op een recept van Sabrina Ghayour uit haar kookboek Feasts


Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 grote of 2 kleine ciabatta's 
  • 160 gram stukjes als van kip (AH)
  • een handje (verse) korianderblaadjes
  • een handje rucola of ijsbergsla
  • een stukje komkommer (in heel dunne plakjes)
  • een handje wortel in julienne gesneden (zakje AH)
  • 2 tomaten (in kleine blokjes)
  • 1/2 rode ui (in heel dunne ringen)
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl pittig paprikapoeder
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1 el Griekse yoghurt (voor de marinade)
  • 2 el Griekse yoghurt (voor de saus)
  • 1 el ras el hanout
  • 1 el olijfolie
  • rasp van 1/2 citroen 
  • zout & peper naar smaak

Aan de slag:

  • Meng alle kruiden (op de ras el hanout na) met de yoghurt, olie, citroenrasp, zout en peper en marineer hier de stukjes 'kip' in.  Geef dit tenminste 30 minuten de tijd, maar langer mag altijd (dit komt de smaak alleen maar ten goede).
  • Bak de stukjes 'kip' gedurende 3 à 4 minuten in 1 el olijfolie of boter. 
  • Roer de ras el hanout-kruiden door de rest van de Griekse yoghurt en breng op smaak met peper en zout
  • Snijd de ciabatta open en rooster de helften op de grill totdat je aan beide kanten van die geinige streepjes hebt.
  • Schep de kipstukjes (jaja, geen echte kip), sla, komkommer, ui, wortel en tomaat op de onderkant van de ciabatta. 
  • Schep er tenslotte een lepel yoghurtsaus over en garneer met de blaadjes koriander. Dek af met de kapjes van de ciabatta's.
  • Serveer de broodjes in een gezellig servetje.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.