Dat wat er 's avonds bij ons op tafel staat, is vaak afhankelijk van wat ik nog op voorraad heb (en tevens op moet, voordat het op eigen pootjes de koelkast uit loopt). Mijn vondsten leveren op Google meestal wel een lekker gerechtje (of de inspiratie daarvoor) op. Zo opperde 's werelds meest bekende zoekmachine dat ik van mijn ietwat verrimpelde aubergine en het nog nèt niet over de datum zijnde vegetarische gehakt een lekkere moussaka kon maken. Nu had ik daar niet zo'n trek in, maar ik kon me herinneren dat Ilona van het foodblog Worstenbrood en Wijn nog een andere heerlijke Griekse ovenschotel op haar website had staan: Pastitsio. Daar had ik eerder nog nooit van gehoord, maar Wikipedia leerde mij dat het hier gaat om een Grieks ovengerecht dat in laagjes is opgebouwd en op lasagne lijkt.Voor het origineel wordt een holle (buisjes)pasta gebruikt, maar die had ik niet en ik vond dit wel een leuke variant. Daarbij schep je de saus officieel op de pasta, maar ik vind het veel lekkerder om de boel lekker door elkaar te scheppen. Pastitsio op Mandy's eigenwijze wijze dus.