Aspergesoep met ei en gerookte kip

Gepubliceerd op 17 mei 2018 10:08

Zo...dit was nog eens een lekker soepje (al zeg ik het zelf). Lente op een bord! Zo smaakte het en zo zag het eruit. 
Deze lekkere gevulde soep kan met wat brood erbij prima dienen als hoofdmaaltijd. In een kleinere portie is het een leuk voorgerechtje. 


Ingrediënten voor 2 personen (hoofdgerecht):

  • 500 gram asperges
  • 150 gram gerookte (biologische) kipfilet
  • 2 eieren
  • 2 bouillonblokjes (kip)
  • 1 liter water
  • 2 lente-uien
  • 2 el verse bieslook
  • 50 gram roomboter
  • 50 gram bloem

Aan de slag:

  • Schil de asperges en snijd de houtachtige onderkanten ervan af (dit is zo'n 2 cm).
  • Breng de aspergeschillen en afsnijdsels (uiteinden) in ongeveer 1 liter water aan de kook.
  • Voeg de bouillonblokjes toe en laat ongeveer 15 minuten lekker pruttelen. 
  • Giet af en vang de bouillon op. Snijd de asperges in vieren en kook ze in de aspergebouillon gaar (dit duurt ongeveer 15 minuten). Giet af, maar vang de bouillon weer op. Houd de aspergestukjes even apart.
  • kook de eieren in zo'n tien minuten hard. Laat ze schrikken onder de koude kraan en even verder afkoelen.
  • Pel de eieren en wrijf ze met een lepel door een zeef.
  • Laat de boter smelten in de pan waar de asperges in gekookt zijn (let op, hij mag niet bruin worden).
  • Voeg de bloem toe en roer dit met een garde goed door.
  • Voeg nu met kleine beetjes de bouillon toe terwijl je stevig door blijft roeren (hoezo naar de sportschool?)
  • Wanneer de soep te dik is, kun je nog wat water toevoegen.
  • Snijd de gerookte kip in plakjes en de lente-ui in zo fijn mogelijke ringetjes. Ook de bieslook snijd je fijn.
  • Schenk de soep in een mooi diep bord en verdeel de kip, aspergestukjes, ei, lente-ui en bieslook erover. Garneer met wat zwarte peper uit de molen.


Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.