Aardappeltjes met tijm en knoflook

Gepubliceerd op 14 mei 2018 om 20:45

Deze krokante aardappeltjes zijn een heerlijk bijgerecht voor bij de barbecue, asperges of een lekkere hamburger. Ik eet ze het liefst gedipt in van die lekkere vette Zaanse mayonaise. Niet heel gezond, wel heel lekker. 


Recept voor aardappeltjes met tijm en knoflook uit de oven

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 500 gram iets kruimige aardappelen, Roseval aardappeltjes zijn ook heel geschikt!
  • 3 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 2 tl tijm (liefst vers, maar gedroogd mag ook).
  • peper en zout uit de molen

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de aardappels niet, maar spoel ze schoon en droog ze goed.
  • Snijd de aardappeltjes in stukken.
  • Leg de aardappeltjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Meng de olie met de knoflook en de tijm in een kommetje.
  • Giet de olie over de aardappels en hussel goed door. 
  • Maal er flink wat peper en zout uit de molen overheen.
  • Bak de aardappeltjes in ongeveer 30 à 40 minuten gaar, goudbruin en krokant.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.