Pastinaakpuree met Pecorino en tijm

Gepubliceerd op 10 februari 2019 om 10:15

Als kind was ik dol op aardappelpuree. En dan heb ik het niet over de zelfgemaakte variant van mijn moeder. Nope, ik was bijna verslaafd aan van die kleffe instant puree uit zo'n zakje. Waar je alleen nog maar water aan toe hoefde te voegen. Dat at ik dan wanneer ik uit school kwam. Omdat ik geen chips mocht. Ik spoorde niet helemaal als kind, denk ik.
Inmiddels weet ik wel beter en gaat er wat mij betreft niets boven verse aardappelpuree met een beetje melk en roomboter erdoor. 
Deze puree is nèt ff anders met pastinaak, tijm en kaas. Super lekker! Ik vraag me af of ze deze ook in poedervorm verkopen. Een gat in de markt, lijkt mij.

Recept voor pastinaakpuree met Pecorino en tijm

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 gram pastinaak
  • 200 gram kruimige aardappelen
  • een paar takjes verse tijm
  • 30 gram geraspte Pecorino Romano
  • 20 gram geraspte jong belegen kaas
  • 25 gram roomboter
  • 1 el extra vierge olijfolie van goede kwaliteit

Aan de slag:

  • Schil de aardappelen en pastinaak en snijd ze in gelijke stukken.
  • Kook de aardappel met de pastinaak 20 minuten gaar (in water met zout, maar dat lijkt me vrij logisch).
  • Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm en rasp de Pecorino.
  • Giet de pastinaak en aardappel af en laat met de deksel op de pan een paar minuutjes droog stomen.
  • Voeg de roomboter toe en stamp tot een grove puree.
  • Voeg de tijm, Pecorino en geraspte kaas toe en schep alles goed door elkaar.
  • Breng op smaak met wat peper en zout.
  • Serveer de puree met de olijfolie en een takje tijm eroverheen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.