Zelfgemaakte guacamole is niet te vergelijken met zijn kant-en-klare broer van de supermarkt en het lijkt me duidelijk dat de verse variant vele malen lekkerder is. Deze Mexicaanse dip op basis van avocado, is super makkelijk om zelf te maken. Ik zou dus eigenlijk niet weten waarom er überhaupt mensen zijn die de grauwgrijze drab uit een potje verkiezen boven the real deal, maar dat terzijde.In navolging van enkele van mijn collegabloggers die hun posts altijd vergezellen met ontzettend interessante verhandelingen over allerhande food-gerelateerde onderwerpen, heb ik wat interessante weetjes over deze groene rakkers opgezocht. Het woord avocado komt dus van de Azteken. Zij noemden het ahuacatl, wat letterlijk testikel betekent (eet u smakelijk). In de jaren vijftig deden ze onder de naam 'alligator peren' hun intrede in Amerika. Tot zover mijn spreekbeurt over avocado's (niet te verwarren met een advocado, want dat is.... gewoon niet goed). Maar goed, ik dwaal af...hierbij het recept voor 'mijn guacamole'. Lekker om wat stukjes platbrood, tortillachips of (mocht je in een gezonde bui zijn) groente in te dippen.