10 vragen aan...

Voordat ik zo'n vijf jaar geleden een account op Instagram aanmaakte, had ik nog nooit van de term 'foodie' gehoord. En nu ben ik er zelf één blijkbaar. In deze rubriek stel ik aan de hand van tien vragen een aantal collega-foodbloggers aan jullie voor. En dat zijn me toch een stelletje leukerds!


10 vragen aan ... Keukenmeid

In deze editie van 10 vragen aan ... stel ik jullie graag voor aan de kokkerellende studente Beau, beter bekend onder de naam Keukenmeid. Beau bedenkt de heerlijkste gerechten (van Hollandse prakkies tot culinaire hoogstandjes) en maakt daar super mooie foto's van. Maar het aller-allerleukste aan deze koningin van de risotto zijn haar teksten. Die zijn echt hilarisch. Ik bedoel, wie zegt er nou over zichzelf dat ze voor een derde uit truffelmayonaise bestaat? Beau dus. En dat zet ze dan gewoon op haar profiel op instagram. Ik hou ervan :-)

Lees meer »

10 vragen aan ... Dominique de Sloovere

10 vragen aan... gaat vandaag internationaal!De 54-jarige foodblogster Dominique de Sloovere komt namelijk uit België. Geboren in Brugge en woonachtig in Antwerpen, dan moet je wel van lekker eten houden! Want koken, dat kunnen onze zuiderburen wel! Ik ken Dominique van Instagram waar ze haar (ruim 2000) volgers trakteert op prachtige foto's van heerlijke, gezonde en makkelijk te maken gerechten. Over inspirerend gesproken! En daarnaast is Dominique gewoon een heel leuk mens. Denk ik. Want vooralsnog ken ik haar alleen nog maar digitaal. Maar aangezien Antwerpen zo ver weg niet is vanuit Rotterdam, zou daar best eens verandering in kunnen komen.

Lees meer »

10 vragen aan ... Cookingdom

Ik heb de leuke Arieta van Cookingdom leren kennen tijdens een foodevent voor alle Albert Heijn-ambassadeurs. En dat klikte direct. Gezellig, lekker nuchter en vol passie voor lekker en vooral 'echt' eten. Ik kon me dan ook helemaal vinden (en moest er ook heel hard om lachen) in haar opmerking tijdens de workshop 'foodfotografie' dat haar gerechten in de eerste plaats gewoon opgegeten moeten worden. Dus liever geen 'geklooi' met kwastjes olie om blaadjes sla te laten glimmen. Dat hebben Arieta's gerechten ook helemaal niet nodig. Die shinen van zichzelf al. Ik maakte onlangs haar courgettesoep met za'atar en gremolata. Super simpel, klaar in 10 minuten, maar man, man, man, wat een lekker soepje was dat. Ik ga 'm zéker vaker maken!

Lees meer »

10 vragen aan ... Natalies keuken

Ze heeft niet echt een introductie nodig, deze goedlachse koningin van de lekkere baksels, maar ik doe het lekker toch. Natalie en ik begonnen ongeveer tegelijkertijd met ons account op Instagram. Zij heeft inmiddels 36.000 volgers en ik .. ehm .. niet. Wat haar geheim is? Dat heeft ze niet. Want Natalie is geloof ik de meest nuchtere, down-to-earth-persoon op social media die ik ken. What you see is what you get. Zonder filters of andere opsmuk. Naast recepten van haar (h)eerlijke gerechten en haar dagelijkse kopje koffie, deelt zij zoveel meer met haar volgers....een kijkje in haar (gezins)leven met zowel hoogte- als dieptepunten. En uit eigen ervaring kan ik daar nog aan toevoegen dat Natalie gewoon een ontzettend lief mens is. Die je belt wanneer het even wat minder met je gaat. En dan precies de goede dingen zegt. Lieve Natalie, ik ben super trots op je dat jij jouw dromen waar aan het maken bent. En dat tweede kookboek wordt vast weer net zo'n succes als het eerste!

Lees meer »

10 vragen aan ... Worstenbrood & Wijn

Graag stel ik Ilona van 'Worstenbrood & Wijn' aan jullie voor. Deze Bourgondische blogger met Brabantse roots en een voorliefde voor bitterballen 'ken' ik nog niet zo lang. Ze kwam voorbij op Instagram en sindsdien ben ik fan. Vanwege haar inspirerende recepten, haar prettige manier van schrijven, haar eerlijke kookboekrecensies en ja, ook vanwege die eerder genoemde bitterballen. Want daar waar geborreld wordt, MOETEN bitterballen gegeten worden. Vind ik. En iedereen die deze visie met mij deelt, kan ik alleen maar omarmen :-)

Lees meer »

10 vragen aan ... EEFSFOOD

Ik volg 'EEFSFOOD' (a.k.a. Eefje Friedhoff) al zo'n beetje vanaf het moment dat ik zelf met Instagram begon*. In eerste instantie vooral vanwege haar foto's van heerlijke gerechten en prachtige baksels, maar inmiddels ook omdat ik me zó kan vinden in de manier waarop zij in het leven staat (en haar volgers een kijkje in dat leven geeft)....

Lees meer »