10 vragen aan...

Voordat ik zo'n vijf jaar geleden een account op Instagram aanmaakte, had ik nog nooit van de term 'foodie' gehoord. En nu ben ik er zelf één blijkbaar. In deze rubriek stel ik aan de hand van tien vragen een aantal collega-foodbloggers aan jullie voor. En dat zijn me toch een stelletje leukerds!


10 vragen aan ... Koken met Elefteria

Als kind gingen wij regelmatig uit eten bij 'De Griek' (die in mijn beleving dus ook echt zo heette). Ik at dan een souvlaki of bifteki (en als ik bofte allebei) en daar kreeg je dan ongevraagd een enorme berg gyros bij. Veel verder dan dat ging mijn kennis over Griekse gerechten destijds niet. Totdat ik Elefteria leerde kennen. Deze enthousiaste foodblogster kan met recht de koningin van de Griekse keuken genoemd worden. Door haar is mijn to cook-lijstje uitgebreid met gerechten als kolokithokeftedes (say what?), chortopita en natuurlijk moussaka. Op haar blog Koken met Elefteria vind je niet alleen tientallen heerlijke authentieke Griekse gerechten, maar kun je ook terecht voor Griekse producten, afhaalmaaltijden (ja echt) en informatie over de kookworkshops die Elefteria geeft. Ik zou zeggen, lees eerst dit interview met deze leuke Grieks-Brabantse dame en check daarna even haar website! 

Lees meer »

10 vragen aan ... The Baking Bucketlist

Voor de nieuwste editie van deze rubriek vroeg ik Saskia van foodblog 'the Baking Bucketlist' het hemd van het lijf. Ik ontmoette deze goedlachse Brabantse op de bitterballenborrel van collega-foodblogger Ilona en dat klikte meteen. Naast onze liefde voor onderwijs, delen wij een passie voor koken en lekker eten en daarover raakten wij niet uitgepraat. Enkele weken daarna organiseerde Saskia een Italiaanse proeverij bij haar thuis. Er waren verschillende wijnen te proeven en Saskia zou daar dan wat hapjes bij maken. Dat laatste kwam in de praktijk neer op een uitgebreid en verrukkelijk 5-gangen diner voor 12 personen. De burratasalade met bramen, vijgen en groene asperges was mijn persoonlijke favoriet, alhoewel de porchetta ook niet te versmaden was! Enne, ik geef me bij deze op voor de 'zen-in-de-keuken-cursus' of de 'ik-lijk-wel-oververhit-maar-heb-alles-onder-controle-workshop' die Saskia toch zeker gevolgd moet hebben.

Lees meer »

10 vragen aan ... Deb's Bakery & Kitchen

In deze editie van 10 vragen aan... staat Deb's Bakery & Kitchen centraal. En daar ben ik stiekem best een beetje behoorlijk trots op, want Debbie is toch wel één van mijn persoonlijke voorbeelden in foodbloggersland. Alles wat ik doe (koken, fotograferen en schrijven) doet zij ook, maar dan nog nèt even wat beter. Want man, man, man (of in dit geval vrouw, vrouw, vrouw) wat kan ik nog een hoop leren van Debbie. Van haar manier van fotograferen bijvoorbeeld. Debbie heeft een heel eigen en herkenbare stijl... van die mooie lichte foto's van eten waardoor je er direct trek in krijgt. Nu zou je verwachten dat iemand met zoveel talent een beetje naast haar schoenen zou lopen (mag best). Maar dan ken je Debbie nog niet. Ik inmiddels wel en ik kan jullie vertellen dat deze bescheiden duizendpoot ook nog eens gewoon heel lief, grappig en gezellig is.  

Lees meer »

10 vragen aan ... Anniepannie

Graag stel ik aan jullie voor (tromgeroffel): the one... the only... the one and only 'miss Mango'! De kleurrijke blog van Andrea (Annie voor insiders) staat vol met heerlijke vaak nèt even anders-dan-anders-recepten! En bijna altijd met groenten in de hoofdrol! Wat denk je van een vegan steak-tartare bijvoorbeeld? Niet van the real thing te onderscheiden! En mijn persoonlijke favoriet (staat nog hoog op mijn to cook-lijstje): een fancy ravioli van biet. Ik ben stiekem een beetje (boel) fan van Andrea. Ik zou bijna een poster van haar boven mijn bed hangen. Of zo'n mooie foto van één van haar prachtige kleurrijke gerechten....

Lees meer »

10 vragen aan ... Need for food

Graag stel ik jullie voor aan Daniëlle, het gezicht achter Need for food. Deze 25-jarige foodblogger zegt een obsessie te hebben voor eten (herkenbaar) en die obsessie graag te delen met anderen. En da's dan weer heel fijn voor die anderen, want Daniëlle maakt heerlijke en super smaakvolle, maar toch vaak makkelijk te bereiden gerechten. Ze heeft (nog) geen eigen website, maar op haar Instagram-account kun je alle recepten terugvinden in de reacties onder haar foto's. En die foto's daar ben ik dan stiekem toch wel een beetje jaloers op. Daniëlle heeft een duidelijk herkenbare eigen stijl. Haar foto's zijn altijd licht, van bovenaf gefotografeerd en het eten lijkt van je scherm te spatten. Ik zeg, het wordt tijd voor een eigen website, Daniëlle!

Lees meer »

10 vragen aan ... BonApetit

Lekker (lees: bourgondisch) en gezond eten, dat is wat de Limburgse Astrid de bezoekers van haar foodblog 'BonApetit' belooft. En wat mij betreft maakt ze die belofte meer dan waar. Astrids' website staat vol met heerlijke en gezonde recepten. De meeste gerechten zijn eenvoudig te maken, dus ook ideaal voor de wat minder geoefende kok. En in het kader van 'gemak dient de mens' verschijnt er wekelijks een afwisselend weekmenu op BonApetit. Compleet met een boodschappenlijst, dus een kind kan de was doen. De website van Astrid ziet er trouwens echt fantastisch uit (jaloers) met prachtige foto's en super handige zoekfuncties. Ik zou zeggen, neem (na het lezen van onderstaand artikel) snel een kijkje en kies een lekker recept uit voor vanavond!

Lees meer »

10 vragen aan ... Knoeien met Inge

Deze 31-jarige Limburgse heeft een passie voor koken en dat spat van haar foto's af! Want man, man, man, wat zien haar gerechten er toch altijd heerlijk uit! Ik ben echt fan van haar mooie, bij het seizoen passende, foodfoto's. Van de Tex-Mex gehaktballen (met cheddarkaas) liep het water me letterlijk in de mond. Op haar blog Knoeien met Inge deelt zij de heerlijkste recepten met haar lezers. Van HARTIGE OMNOMNOM tot ZOETE YUMMINESS (haar woorden, zó leuk), je vindt het er allemaal. Ik 'ken' Inge eigenlijk alleen van Instagram, maar ik weet zeker dat we niet uitgepraat raken wanneer we elkaar in real life ontmoeten. Over eten natuurlijk, maar ook over reizen, rommelige keukens en haar twee (ontzettend fotogenieke) katten! 

Lees meer »

10 vragen aan ... Da noi

Deze twee leukerds zijn Pasqualino en Pauline. Hij kookt (meestal) en zij schrijft (voornamelijk).  En samen zijn zij verantwoordelijk voor Da Noi. Een blog vol met heerlijke (overwegend) Italiaanse recepten (en nu houd ik op met het praten tussen haakjes).Ik ben zelf dol op de Italiaanse keuken, maar houd me daarbij niet echt aan de 'regels'. Italiaans met de Franse slag, zeg maar. Ik noem lasagne net zo makkelijk lasagna, breek mijn spaghetti wanneer ik daar zin in heb en heb geen idee waar de Italiaanse klassiekers hun oorsprong vinden. Mijn kennis over de Italiaanse keuken is echter met sprongen vooruit gegaan sinds ik Pauline op Instagram tegenkwam. Zo heb ik geleerd dat Minestrone het vergrootwoord (?) van minestra is, waar dan weer een groentensoep mee bedoeld wordt. En gnocchi dient dus te worden uitgesproken als njokkie (en niet als knotsji....we wonen niet per slot van rekening niet in Rusland). Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Lees meer »

10 vragen aan ... Wie het kleine niet ee(r)t

Wat in maart 2018 begon als een platform om haar foto's van kleine geluksmomenten te delen, is inmiddels uitgegroeid tot een drukbezocht account op instagram (en een bijbehorend blog) met prachtige foodfoto's, lekkere recepten en (& dat spreekt mij persoonlijk altijd extra aan) hilarische teksten. Het grappige is dat deze foodblogger een aantal maanden geleden nog beweerde helemaal niet zo goed te kunnen koken. Haar liefde voor lekker eten en haar lef om het toch maar gewoon te gaan doen, maakte dat zij het pakjes-en-zakjes-niveau inmiddels volledig is ontstegen. Op haar blog veel heerlijke ontbijtjes (denk aan granolataartjes, pancakes en bananenbrood), maar ook hartige taarten, ovenschotels en andere smaakvolle creaties. Meet....Roos!

Lees meer »

10 vragen aan ... Healthyfoodie Manon

Graag stel ik jullie voor aan Manon, het gezicht van en de vrouw achter Healthyfoodie Manon. Ik leerde deze enthousiaste Brabantse kennen op een event van de Albert Heijn, waarvoor wij allebei ambassadeur zijn. Manon omschrijft zichzelf als een beetje een healthfreak. Bij dat woord denk ik echter aan op worteltjes knagende yogatypes op geitenwollen sokken en Manon is gelukkig verre van dat. Deze gewichtsconsulente vindt een gezonde leefstijl echter wel heel belangrijk en weet inmiddels steeds beter welke invloed voeding daarop heeft. Haar website staat dan ook vol met recepten die niet alleen gezond, maar (nog belangrijker) ook gewoon erg lekker zijn! 

Lees meer »

10 vragen aan ... oma Tine

De liefste oma van de wereld is vandaag 102 geworden. Lichamelijk niet meer helemaal topfit, maar geestelijk meestal nog aardig bij de tijd. En gelukkig maar, want er zijn nog zoveel dingen die ik haar wil vragen. Nog zoveel prachtige verhalen om naar te luisteren.

Lees meer »

10 vragen aan ... Domaine Malpas kookt

Waar die lieve Boor, het gezicht achter Domaine Malpas kookt, de tijd vandaan heeft gehaald om mijn 10 vragen aan ... te beantwoorden, is mij een raadsel. Want jemig, wat heeft die vrouw het druk. Met haar twee prachtige kindjes, haar leuke man en dito hond, haar foodblog en bovenal met het arbeidsintensieve Domaine Malpas. In dit prachtig gerenoveerde boerderijcomplex uit de 18e eeuw, ontvangen Boor en Bart in het hoogseizoen tot wel 40 personen (inclusief kids). En daar kookt Boor dan ook nog twee keer per week voor. Op haar instagramaccount geeft ze haar volgers een kijkje in dat drukke leven. Ik kan persoonlijk enorm genieten van de vlogs van Boor in de Franse supermarkt. Ja, ik kan wel zeggen dat het die filmpjes waren waardoor ik gewoon een beetje van Boor ben gaan houden. 

Lees meer »